Gradovi

Prijedorski Vodovod: Apel građanima da racionalno troše vodu

Prijedorski Vodovod: Apel građanima da racionalno troše vodu
Foto: Arhiva | Prijedorski Vodovod: Apel građanima da racionalno troše vodu

PRIJEDOR - Iz prijedorskog "Vodovoda" upućen je apel građanima da racionalno troše vodu jer je u proteklih nekoliko dana evidentno povećanje potrošnje.

"Apelujemo da potrošači vodu koriste savjesno i racionalno kako bismo je u ovom kriznom periodu obezbijedili za sve sugrađane. Nesavjesne potrošače upozoravamo da se ne upuštaju u neovlaštenu potrošnju jer u tim slučajevima slijede kazne i po nekoliko stotina KM", poručili su uprave prijedorskog "Vodovoda".

Iz "Vodovoda" su naveli da je to što je stanovništvo povećalo potrošnju vode donekle i razumljivo imajući u vidu visoku temperaturu i povećan broj stanovnika u ovom periodu godine.

"Međutim, masovna neracionalna potrošnja, za zalivanje poljoprivrednih usjeva, pranje površina i slično, u ovim uslovima može prouzrokovati nedostatak vode za snabdijevanje dijela naših potrošača", napominje se u saopštenju.

Prijedorski "Vodovod", u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja u Prijedoru, redovno kontroliše kvalitet vode u centralnom gradskom vodovodu, u lokalnom vodovodu Donja Dragotinja i u vodovodnom sistemu Crno vrelo, a sve analize pokazuju da je voda zdravstveno ispravna i dobrog kvaliteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije