Gradovi

Prijedoru priznanje Svjetskog kongresa preduzetništva

Prijedoru priznanje Svjetskog kongresa preduzetništva
Foto: Ilustracija | Prijedoru priznanje Svjetskog kongresa preduzetništva

PRIJEDOR - Prijedor je dobio priznanje Svjetskog kongresa preduzetništva u kategoriji najboljih lokalnih zajednica u ovoj godini u oblasti kreiranja dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi "Global-lokal", izjavio je danas gradonačelnik Milenko Đaković.

"Cilj Svjetskog kongresa preduzetništva jesu kontinuirane aktivnosti identifikovanja i promocije zajednica koje prednjače u toj oblasti.projekat `Global-lokal` pokrenut je radi promocije i nagrađivanja najboljih zajednica za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva", rekao je Đaković na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On kaže da je cilj javno odati priznanje i široj javnosti predstaviti posebno uspješne lokalne i regionalne zajednice, kao i javne institucije koje u izazovima današnjeg veoma turbulentnog vremena originalnim i kreativnim mjerama doprinose poboljšanju poslovnog ambijenta i razvoju preduzetništva.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš, koji je primio ovo priznanje u ime grada, rekao je da je Prijedor zlatni laureat u kategoriji i rangu sa Mariborom i Osijekom.

"Kada uporedite broj stanovnika u tim gradovima i njihove budžetske osnove, mislim da je ovo veliki uspjeh za naš grad", istakao je Miljuš.

Savjetnik gradonačelnika za ekonomski razvoj Mišo Reljić naglasio je da je ovo još jedno međunarodno priznanje koje će biti korišteno u promotivne svrhe u komunikaciji sa zainteresovanim investitorima.

Priznanje je predstavnicima grada Prijedora uručeno na drugom Svjetskom kongresu preduzetništva koji je od 15. do 18. oktobra održan u Skoplju pod pokroviteljstvom Vlade Sjeverne Makedonije.

Prijedor se tako našao među sedam lokalnih zajedništva laureata iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Slovenije. Iz Republike Srpske na skupu su nagrađeni još i Laktaši, Derventa i Gacko, Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske, te Brčko distrikt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije