Gradovi

Prijem i podrška za najbolje trebinjske srednjoškolce

Prijem i podrška za najbolje trebinjske srednjoškolce
Foto: Srna | Prijem i podrška za najbolje trebinjske srednjoškolce

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za 44 učenika srednjih škola koji su proglašeni za đake generacije, vukovci su ili su ostvarili odličan uspjeh tokom sve četiri godine školovanja i koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na republičkim takmičenjima.

Ćurić je budućim studentima poželio uspjeh na prijemnim ispitima, izrazivši uvjerenje da će i na fakultetima koje upišu postići dobre rezultate i nakon školovanja svojim znanjem i vještinama doprinijeti razvoju Trebinja i Republike Srpske.

On je naveo da grad cijeni i poštuje njihov trud i rad koji su postigli tokom srednje škole, objavljeno je na sajtu trebinjske Gradske uprave.

"Iz tog razloga danas smo ovim mladim ljudima uručili skromne poklone. Pet učenika generacije dobiće po knjigu i 300 KM, imaoci Vukove diplome biće nagrađeni sa knjigom i 250 KM, đaci koji su tokom sve četiri godine ostvarili odličan uspjeh dobiće po 100 KM, dok će oni koji su postigli uspjeh na republičkom takmičenju dobiti od 50 do 150 KM u zavisnosti od toga da li su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto", rekao je Ćurić.

Nataša Kašiković, koja je završila Gimnaziju "Jovan Dučić" i vukovac je, rekla je da je prijem kod gradonačelnika veliki podsticaj, te da planira da nastavi školovanje u Novom Sadu na Fakultetu tehničkih nauka /FTN/, na smjeru za softversko inženjerstvo, a da karijeru gradi u Trebinju.

Filip Tamindžija, koji je trebinjsku Gimnaziju završio sa odličnim uspjehom, rekao je da za to treba dosta rada i truda, kao i da planira da upiše FTN u Novom Sadu, smjer energetika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije