Gradovi

Prikupljeno 14.300 KM za dvije višečlane porodice

Prikupljeno 14.300 KM za dvije višečlane porodice
Foto: N.N. | Prikupljeno 14.300 KM za dvije višečlane porodice

TESLIĆ - U humanitarno-sportskoj manifestaciji pod nazivom "Trojka iz bloka" prikupljeno je 14.300 KM za pomoć višečlanim porodicama Jelić iz Đulića i Tešić iz Žarkovine, u opštini Teslić.

Manifestacija je održana sinoć na poligonu Srednjoškolskog centra u Tesliću gdje se u brzom šutiranju trojki takmičilo 206 učesnika, koji su donirali po pet i više KM, a akciju je podržala i opština Teslić i brojni sponzori.

Član humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", koja je organizovala ovu akciju, Milan Topić rekao je novinarima da će se sredstva iskoristiti za rekonstrukciju kuća i nabavku domaćih životinja ovim porodicama.

Željko Kuprešak iz Teslića rekao je da već treći put širom Srpske učestvuje u humanitarno-sportskoj manifestaciji "Trojka iz bloka", a Kristijan Tomić poručuje da je velika čast na ovaj način pomoći socijalno ugroženim sugrađanima.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da "Trojka iz bloka" uz svoj humanitarni karakter promoviše i zdrav sportski život među mladima.

Miličević je najavio da će opštinska uprava i dalje podržavati ovakve aktivnosti i poručio da se problematika socijalnih kategorija mora rješavati sistemski i institucionalno.

Humanitarno-sportsko takmičenje "Trojka iz bloka" pokrenuto je 2012. godine uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, a u posljednje vrijeme organizuje se i uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Košarkaškog saveza Srpske, a turniri su organizovani širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije