Gradovi

Prioriteti Petrova izgradnja vrtića i obnova puta prema Doboju

Prioriteti Petrova izgradnja vrtića i obnova puta prema Doboju
Foto: Srna | Prioriteti Petrova izgradnja vrtića i obnova puta prema Doboju

PETROVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da su prioriteti opštine Petrovo izgradnja vrtića i nastavak rehabilitacije puta prema Doboju.

Dodik je nakon sastanka s rukovodstvom opštine Petrovo naglasio da je posebno važno da je danas dogovoren početak izgradnje vrtića, te da će se nastojati da se prije zime obnovi dio puta prema Doboju, posebno u dionici kod Kakmuža.

"Želimo da rehabilitujemo cijeli putni pravac od Petrova do Doboja u narednih nekoliko godina i to će biti jedan od prioriteta", rekao je Dodik novinarima u Petrovu.

Prema njegovim riječima, u svakoj manjoj lokalnoj zajednici veoma važno je jedinstvo naroda koji tu živi.

Dodik je dodao da iskustvo govori da tamo gdje su ljudi u malim opštinama posvađani po političkim i nekim drugim dimanzijama, najviše trpe građani.

"Nama iz republičkih institucija i predstavnika Republike Srpske lakše je dolaziti tamo gdje je ta situacija stabilna i zato smo težili da ovdje upravo imamo takvu situaciju", naveo je Dodik.

Dodik je naglasio da je cilj republičke vlasti da ohrabri rukovodstvo Petrova da rade velike projekte.

"Cijela opština treba da se obuhvati projektom kanalizacije i idemo na to da odmah radimo sveobuhvatan projekat i da to u dogledno vrijeme završimo i ostavimo iza sebe", rekao je Dodik.

On je dodao da su svima važna nova radna mjesta, ali da je preduslov za sve komunalna infrastruktura.

Dodik je pozdravio i napore opštinske vlasti oko održavanja manastira Ozren, ističući da on nije važan samo za Ozrence nego za cijelu Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije