Gradovi

Pripreme za trajno stambeno zbrinjavanje oko 200 porodica u Bijeljini

Pripreme za trajno stambeno zbrinjavanje oko 200 porodica u Bijeljini
Foto: Ilustracija | Pripreme za trajno stambeno zbrinjavanje oko 200 porodica u Bijeljini

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac izjavio je da su u toku pripremne aktivnosti za trajno stambeno zbrinjavanje oko 200 porodica iz kategorije izbjeglih i raseljenih u Bijeljini.

Štrbac je na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem izrazio uvjerenje da će uskoro biti riješeno pitanje privremenog alternativnog smještaja u Bijeljini, čiju izgradnju je finansirao GTC, te dodao da postoji dobra volja gradske uprave da se to riješi, saopšteno je iz Sekretarijata.

"S ciljem trajnog stambenog zbrinjavanja ove kategorije stanovništva na području grada Bijeljine pri kraju su radovi na izgradnji i opremanju zgrade sa 17 stanova, ukupne vrijednosti oko milion KM", naveo je Štrbac.

On je dodao da se ova zgrada radi u okviru projekta "Zatvaranja kolektivnih i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja-CEB dva".

Prema njegovim riječima, osim ove, u Bijeljini se grade još dvije zgrade u vrijednosti oko 1,5 miliona KM u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

"Vlada Republike Srpske i Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije pomažu ovoj kategoriji stanovništa, što će raditi i u narednom periodu, kako bi unaprijedili kvalitet života ovih ljudi i njihovih porodica", istakao je Štrbac.

Mićić je zahvalio Sekretarijatu za raseljena lica i migracije na saradnji i inicijativi za rješavanje problema izbjeglih i raseljenih na području grada Bijeljine.

On je istakao da je gradska uprava spremna da pruži svu neophodnu podršku u rješavanju problema ovih ljudi, te da će on i njegovi saradnici biti na raspolaganju Sekretarijatu, kako bi se konačno stavila tačka na ovu problematiku.

Na sastanku je istaknuto da je jedan od osnovnih ciljeva Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije da se smanjuje broj korisnika alternativnog smještaja, te da se ide u pravcu njihovog trajnog stambenog zbrinjavanja u svim opštinama i gradovima Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije