Gradovi

Priznanja i nagrade za 19 učenika generacije sa područja Bijeljine

Priznanja i nagrade za 19 učenika generacije sa područja Bijeljine
Foto: N.N. | Priznanja i nagrade za 19 učenika generacije sa područja Bijeljine

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je danas priznanja i novčane nagrade učenicima generacije dvanaest osnovnih i šest srednjih škola sa područja Grada, najavivši ovom prilikom da će ove vrijedne đake Gradska uprava stipendirati tokom nastavka školovanja.

"Danas smo uručili zahvalnice, prigodne poklone i novčane nagrade u iznosu od po 100 konvertibilnih maraka, jer su ova djeca pokazala da su najmarljivija i najbolja u njihovim školama. Međutim, ono što je možda i važnije, jeste da će Gradska uprava nastaviti da ih stipendira i u vrijeme srednjoškolskog, odnosno visokoškolskog obrazovanja", naveo je Mićić.

On je pojasnio da će đaci generacije tokom srednje škole mjesečno od Grada Bijeljina dobijati 100 КM, a oni koji pohađaju fakultete najmanje 200 КM, u zavisnosti od prosjeka ocjena.

"Sve što će im od dokumenata biti potrebno za dobijanje stipendije, biće potvrda da su upisali srednju školu ili fakultet. Mi ćemo ih pratiti do kraja školovanja, a oni samo treba da nastave da budu dobri đaci kao i do sada", istakao je gradonačelnik Bijeljine.

Andrijana Spasojević je učenica generacije Srednje muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ i trenutno očekuje rezultate prijemnog ispita koji je polagala na Muzičkoj akademiji u Beogradu.

"Trebalo je mnogo vremena, rada i truda, ali ako se školovanju posvetite iz ljubavi, rezultat neće izostati. Mnogo mi znači prijem kod Gradonačelnika, prije svega finansijski, jer živim u devetočlanoj porodici, a istovremeno mi je i motivacija da budem još bolja kao student", kaže Spasojevićeva.

Zahvalnicu i novčanu nagradu danas je preuzeo i učenik Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ Vladan Đokić, koji je uspješno uradio prijemni ispit na Vojnoj akademiji u Beogradu.

"Tokom srednjoškolskog obrazovanja uvijek sam učio redovno i zato mi nije bio problem da postignem odličan uspjeh", zaključio je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije