Gradovi

Pratite nas na Google news

Priznanja majkama sa osmoro djece

Priznanja majkama sa osmoro djece
Foto: N.N. | Priznanja majkama sa osmoro djece
Srna

BIJELJINA - Majkama sa osmoro djece Sanji Petrović i Radmili Tadić u Bijeljini je danas uručeno priznanje i simboličnih 500 KM.

Na inicijativu Komisije za ravnopravnost polova Skupštine grada ovaj gest pažnje najmnogobrojnijim porodicama u Semberiji uručio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Na prijemu u Gradskoj upravi, Mićić je rekao da su djeca najveće bogatstvo i poželio da višečlanih porodica bude što više.

"Naš je trud i obaveza da stvorimo što bolji ambijent u gradu da djeca imaju lijepu budućnost", istakao je on.

Predsjednik skupštinske Komisije za ravnopravnost polova Danijela Đukin izrazila je divljenje prema ovim majkama koje su rodile i vaspitavaju po osmoro dječaka i djevojčica i navela da su djeca najveće bogatstvo koje čovjek može da ima.

"Porodica je stub društva, a mnogobrojne porodice kao ove su veliki korak u budućnost", rekla je Đukinova i poželjela majkama i njihovoj djeci zdravlje, sreću i uspjeh.

Sanja Petrović, bivša uspješna sportistkinja, žena koja je sa sedmoro djece završila fakultet i osmog sina rodila nakon toga, istakla je, kako je naglasila, "svoju zahvalnost Bogu, kao i suprugu za nesebičnu pomoć i podršku u odgajanju djece".

Majka osmoro djece Radmila Tadić živi u semberskom naselju Obarska u porodici koja se bavi poljoprivredom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije