Gradovi

Prodajom slika do sredstva za Dječiju kliniku UKC-a Tuzla

Prodajom slika do sredstva za Dječiju kliniku UKC-a Tuzla
Foto: N.N. | Prodajom slika do sredstva za Dječiju kliniku UKC-a Tuzla

TUZLA - U Bosanskom kulturnom centru otvorena je četvrta samostalna izložba slika tuzlanskog umjetnika Rame Tučića Ramova pod nazivom "Zbog njih".

Na izložbi je prikazano 18 djela, a na njima su naslikani likovi iz crtanih filmova, junaci iz filmova, sa kojima se mogu poistovjetiti i djeca i odrasli.

"Kada sam počeo da se bavim slikarstvom, obećao sam sebi sebi da ću talenat pokloniti svima kojima treba glas, onima koji su u nekim situacijama toliko tihi da im treba pomoć da ih neko čuje. To su u ovom slučaju bolesna djeca koja zaslužuju još bolje uslove pri liječenju", rekao je je Ramo Tučić Ramov, autor izložbe.

Izložba je prodajnog i humanitarnog karaktera i sva sredstva od prodatih slika bit će donirana Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Ova izložba tim je više značjna ako se uzme u obzir činjenica da je povećan broj pacijenata u dnevnoj bolnici Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla gdje je smješteno oko 90 djece i oko 70 majki pratilja, a sva prikupljena sredstva bit će uložena u obnovu tog prostora.

"U ime kolektiva Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla zahvaljujem se Rami Tučiću što nas je izabrao kao partnera za jednu divnu humanitarnu akciju. Ramo je po struci novinar, ali je i umjetnik, jedna dobra, mlada, umjetnička duša, koja je dio svog umjetničkog aktivizma posvetio pomoći djeci. Planirano je da sva sredstva koja se skupe u ovoj akciji usmjerimo u poliklinički dio, odnosno, na dnevnu bolnicu. Taj prostor zaslužuje obnovu u svemu onome što je potrebno za dobro funkcionisanje, ali i stvaranje jednog lijepog ambijenta za pacijente", rekla je Lejla Osmančević, v.d. načelnica Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Svi zainteresirani izložbu će moći pogledati u maloj galeriji BKC TK u Tuzli do 13. decembra 2022. godine.

"Slike imaju standardnu cijenu, ali se mogu kupiti i za veću", poručio je autor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije