Gradovi

Projekti u Čelincu, bolje snabdijevanje vodom, ali i koncerti

Projekti u Čelincu, bolje snabdijevanje vodom, ali i koncerti
Foto: N.N. | Čelinac u projekatima, bolje snabdijevanje vodom, ali i koncerti

ČELINAC - Rješavanje infrastrukturnih problema, među kojima se izdvaja rješenje problema vodosnabdijevanja, sanacija korita rijeke Vrbanje i Jošavke, te izgradnja nove ambulante, samo su neki od projekata predviđenih za ovu godinu u opštini Čelinac, a radi se i na unapređenju kulturnog i sportskog života građana ove opštine.

Kazao je ovo za "Nezavisne novine" Vlado Gligorić, načelnik opštine Čelinac, koji dodaje da su zadovoljni planovima za ovu godinu, a posebno ističe veliki projekat kojim će biti riješen problem vodosnabdijevanja u mjesnim zajednicama koje još nemaju stabilno vodosnabdijevanje.

"Projekat vodosnabdijevanja ćemo finansirati dijelom iz svog budžeta, dijelom pomoću sredstava sa viših nivoa vlasti", kazao je Gligorić.

Dodao je da je u planu sanacija korita rijeke Vrbanje i to u sportsko-rekreacionoj zoni u centru Čelinca, te projekat regulacije i pročišćenja korita rijeke Jošavke.

"Planiramo riješiti niz problema u vezi sa putnom infrastrukturom, a prikupljamo i sredstva za izgradnju ambulante porodične medicine u mjesnoj zajednici Jošavka", kazao je Gligorić za "Nezavisne".

Dodao je da u skladu sa strategijom razvoja opštine imaju i brojne druge planove.

Posebno je ponosan na koncert koji je nedavno održan u Čelincu povodom Dana i krsne slave opštine Čelinac, na kojem su nastupala neka od najpoznatijih imena domaće muzičke scene.

Te su tako pred oko 15.000 građana Čelinca, ali i gostiju iz brojnih drugih gradova iz Srpske, nastupali Miroslav Ilić, Rada Manojlović, Ivana Selakov, Milica Pavlović i Mišo Davidović, ali i prvi put orkestar Univerzitetskog kliničkog centra RS.

"Ovaj koncert je poklon Vlade Đajića, generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra RS, koji je rodom iz Čelinca, a kojem smo mi tom prilikom uručili i plaketu opštine Čelinac", naveo je Gligorić, dodajući da su se u organizaciju ovog koncerta i uključili brojni sponzori i prijatelji ove opštine.

Dodao je da su Dan i slava opštine Čelinac obilježeni i nizom sportskih i kulturnih manifestacija, te da su na taj dan položeni i vijenci u spomen-kapeli poginulim borcima.

"Ovo pokazuje da radimo na unapređenju kulturnog i sportskog života naših građana. Takođe, socijalnu i zdravstvenu zaštitu naših građana držimo na pristojnom nivou. Dom zdravlja radi dobar posao i zajedničkim snagama smo se uključili i u proces vakcinacije naših građana, gdje smo uspjeli da se organizujemo da vakcine budu svakodnevno dostupne građanima", naveo je Gligorić.

Obilježavanju Dana i krsne slave opštine Čelinac i koncertu su prisustvovali i Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, i Željka Cvijanović, predsjednica RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije