Gradovi

Proslavljen dan trebinjske biskupije

Proslavljen dan trebinjske biskupije
Foto: N.N. | Proslavljen dan trebinjske biskupije

TREBINJE - Novoimenovani mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski monsinjor Petar Palić predvodio je u katedrali Rođenja blažene djevice Marije u Trebinju svetu misu povodom Dana trebinjske biskupije i obilježavanja Svetog arhanđela Mihovila, sveca zaštitnika.

Bila je ovo i prva njegova služba u trebinjskoj katedrali, koju je služio zajedno sa trebinjskim župnikom don Ivom Šutalom i ostalim sveštenicima, sa koje su uputili poruke mira i slobode.

"Drago mi je da ova katedrala Rođenja blažene djevice Marije prima danas i mene, jednoga u nizu biskupa, apostolskih nasljednika koji su u ovoj maloj, ali uspomenama bogatoj biskupiji, navještali radosnu vijest Isusa Hrista, našega spasitelja i otkupitelja, te kao pastiri vodili ovaj narod putem spasenja", kazao je monsinjor Palić.

Izražavjući radost što je zajedno sa ostalim sveštenicima i vjernicima, i pored specifične situacije u pandemiji virusa korona, molio svece za zaštitu ovoga grada i ove biskupije, on je istakao i da Sveti Mihovil štiti biskupiju i sve njene ljude.

Don Ivo Šutalo je takođe pozvao sve vjernike da otvore srca, da se pomole raspeću Isusa Hrista i da oproste jedni drugima, jer je to jedini ispravan život.

Sami vjernici su velikim aplauzom pozdravili novoga biskupa Petra Palića koji je službu preuzeo od ranijeg biskupa mons.Ratka Perića, kojem su se zahvalili na 28 godina rada u ovoj službi hercegovačkih biskupija.

Oca biskupa Petra su u trebinjskoj katedrali pozdravili i ostali sveštenici trebinjske biskupije, poželjevši mu božji blagoslov, a oni sami će, kako je rečeno, nastojati dati sve od sebe, kako bi bratski sarađivali i odano služili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije