Gradovi

Pse sa ulica sklonili u prihvatilište

Pse sa ulica sklonili u prihvatilište
Foto: Ilustracija | Pse sa ulica sklonili u prihvatilište

KOTOR VAROŠ - Devet pasa lutalica sa kotorvaroških ulica danas je transportovano do prihvatilišta u Prnjavoru s ciljem veće bezbjednosti djece, rekao je šef opštinskog Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Goran Malijević.

On je naveo da je učestala pojava pasa lutalica stvorila nesigurnost kod stanovništva, prvenstveno đaka, te da postoji sanitarni rizik od pojave zaraznih bolesti.

Malijević je ukazao da problem predstavljaju psi koje građani ostavljaju na ulicama zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica, kao i onih koji kućne ljubimce puštaju da šetaju bez pratnje.

"Apelujemo da sugrađani prijave komunalnoj policiji ukoliko imaju saznanja da neko pušta pse ili ih ostavlja na ulici, jer je primijećeno da se pojavljuju nove lutalice", rekao je Malijević i dodao da će ovakve akcije biti nastavljene.

Akciju transporta pasa lutalica izvršio je higijenski servis za napuštene životinje "Java", pod nadzorom opštinske Komunalne policije.

U prihvatilištu za pse u Prnjavoru životinje imaju veterinarske preglede i hranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije