Gradovi

Pratite nas na Google news

Pupovac u Kozarskoj Dubici zbog nove narudžbe kontejnera

Pupovac u Kozarskoj Dubici zbog nove narudžbe kontejnera
Foto: N.N. | Pupovac u Kozarskoj Dubici zbog nove narudžbe kontejnera
N.N.

KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac posjetio je danas Kozarsku Dubicu i preduzeće "Avrupa" koje se bavi proizvodnjom kontejnera za stanovanje.

Razlog posjete je dogovor o isporuci još jednog kontingenta kontejnera za stanovanje srpskom stanovništvu u hrvatskim opštinama Petrinja, Glina i Kostajnica, a koje je ugroženo usljed zemljotresa.  

Kabinet predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović obezbijedio je prethodno 50.000 KM za nabavku deset kontejnera za smještaj najugroženijih porodica u Glini i Petrinji.

"Prva količina kontejnera koju smo naručili bila je odavde zahvaljujući finansijskoj podršci predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović. Sada smo došli da sagledamo ponudu za novu narudžbu namještenih kontejnera kako bismo napravili procjenu i poručili još jedan kontingent", istakao je Pupovac i zahvalio upravi i radnicima ovog preduzeća koji rade 24 sata dnevno kako bi se ljudima koji su ostali bez krova nad glavom na području Banije što prije obezbijedio smještaj.

Prema njegovim riječima danas je ugroženim stanovnicima u Kostajnici od strane Srpskog narodnog vijeća uručeno 500 paketa pomoći u vidi hrane i higijenskih potrepština.

Pupovac je ranije izrazio veliku zahvalnost Republici Srpskoj i predsjednici Cvijanović i dodao da je isporuka kontejnera veliki gest, posebno zato što je napravljen u tako kratkom roku, odmah nakon telefonskog razgovora.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić je rekao da je svaki vid pomoći ljudima kojima su uništeni domovi dobro došao, te još jednom pozvao na solidarnost i da se zajedničkim djelovanjem prebrodi ova krizna situacija.

"Na području opštine Kozarska Dubica šteta je prijavljena na 650 privatnih objekata, zgrada Centra za informisanje i kulturu i Narodne biblioteke je pretrpjela velika oštećenja usljed čega je neophodna temeljna sanacija i objekat više nije siguran za boravak ni za prolaznike, a tu su i objekti škola, suda i slično. Prioritet su svakako porodice koje doslovno nemaju više krov nad glavom", rekao je Reljić i dodao da u ovoj situaciji bez ujedinjenog djelovanja teško će se efikasno djelovati.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije