Gradovi

Rad gradonačelnika Trebinja pod lupom građana

Rad gradonačelnika Trebinja pod lupom građana
Foto: N.N. | Rad gradonačelnika pod lupom građana

TREBINJE - Skupština grada Trebinja usvojila je godišnji program rada gradonačelnika i Gradske uprave za 2020. godinu.

Ovo je, prema objašnjenju zamjenice gradonačelnika Trebinja Slađane Skočajić, prvi put da se usvaja ovakav jedan dokument, kojim se sveobuhvatno planiraju aktivnosti i zadaci cjelokupne službe gradonačelnika i svih odjeljenja Gradske uprave.

"Ono što je po mom mišljenju suština ovog dokumenta je da on jeste okvirni, da nije ograničavajući i da će svojom transparentnošću doprinijeti da osjetimo kritiku građana i da u narednom periodu na osnovu svih iskustava ponudimo bolja rješenja", objasnila je Skočajićeva.

Napomenula je i činjenicu da će se moći pratiti godišnji učinak rada gradske administracije i vrednovati u mjerljivim kategorijama.

Skočajićeva navodi da, osim što je u ovom planu predstavljen i budžet, koji je već poznat i usvojen, postoje i posebne tabele s kapitalnim ulaganjima koja će se takođe moći pratiti.

Usvojen je i program rada Skupštine grada za 2020. godinu.

Iz opozicionih redova su istakli da su ovi dokumenti samo jedna formalnost i da, naročito plan rada gradonačelnika, nema ništa senzacionalno niti išta što će doprinijeti boljem životu građana Trebinja.

Odbornici su donijeli i odluku o davanju saglasnosti gradonačelniku da može raspisati javni poziv za prikupljanje ponuda investitora zainteresovanih za izvođenje preostalih radova na spratu gradske tržnice u izgradnji, kao i za kupovinu jednog dijela objekta Ćelovića kuća sa dvorištem, koji su trenutno u privatnom vlasništvu.

Odbornici su za v.d. načelnika Odjeljenja za privredu imenovali Vedrana Vučinića, inženjera za proizvodnju i menadžment. On će na ovoj funkciji zamijeniti Radenka Dršakovića, koji je krajem prošle godine podnio ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije