Gradovi

Radar kod Trebinja za pola godine ulovio hiljade brzih vozača

Radar kod Trebinja za pola godine ulovio hiljade brzih vozača
Foto: PU Trebinje | Radar kod Trebinja za pola godine ulovio hiljade brzih vozača

TREBINJE - Postavljanje sedam stacionarnih radara u svim lokalnim zajednicama istočne Hercegovine urodilo je plodom, jer je samo na magistralnom pravcu u trebinjskom naselji Gorica za oko pola godine evidentirano više od 6.000 prekršaja brze vožnje, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji Policijske uprave Trebinje za mjesec april.

Načelnik ove policijske uprave Siniša Laketa je precizirao da je ovo možda i najkritičnije mjesto juga Republike Srpske kada su saobraćajke u pitanju, te da bi one imale dosta veće posljedice da prije oko pola godine na ovom, takozvanom goričkom pravcu, nije instaliran radar.

"Cilj je sigurno postignut, jer on nije da se naplate kazne već da se dodatno iskontroliše bezbjednost svih učesnika u saobraćaju i evidentno je da je postignut uspjeh, ali postoje i potrebe da se dodatno postave radari na neka druga mjesta koja su kritična i sačuvaće povoljno stanje bezbjednosti", naglasio je Laketa.

Da bi ilustrovao uspjeh postavljanja radara u cilju bezbjednosti, on je napomenuo da je u početku, kada je radar postavljen, bilo najviše evidentiranih prekršaja, a u zadnje vrijeme ih je sve manje jer ljudi već znaju za radar na tome mjestu, čak i oni koji nisu iz Trebinja, i usporavaju vožnju, čime štite i sebe i druge učesnike u saobraćaju.

On je, u svjetlu nedavnih tragičnih događaja u Srbiji, kao posebne aktivnosti izdvojio angažman policijskih službenika ispred školskih objekata koji će biti cjelodnevni sve do kraja školske godine, jer je, kako kaže, bezbjednost djece prioritet svih prioriteta, ali je kao vrlo specifično naveo i rad na rasvjetljavanju razbojnišata kao teških krivičnih djela.

Miodrag Janković, načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje je, prema evidenciji od 20 narušavanja javnog reda i mira došlo do blagog porasta u odnosu na isti period lani, dok je broj saobraćajnih nezgoda smanjen, a iz saobraćaja je isključeno 58 vozača.

Koeficijent ukupne rasvijetljenosti je u aprilu bio povećan za 4,6 odsto i iznosio je 95,5 odsto, a po nepoznatom izvršiocu 83,3 odsto, što je povećanje za više od četiri odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije