Gradovi

Radovi u Trebinju: Ljepša tržnica do proljeća

Radovi u Trebinju: Ljepša tržnica do proljeća
Foto: N.N. | Radovi u Trebinju: Ljepša tržnica do proljeća

​TREBINJE - U Trebinju su počeli betonski radovi na rekonstrukciji gradske tržnice u centru grada, na Trgu slobode, gdje je u središtu već izlivena temeljna ploča, a u toku je izlivanje nosivih stubova.

"S obzirom na to da cjelokupni kompleks, osim središnjeg dijela, koji će se u cijelosti graditi nanovo, podrazumijeva i dvije bočne građevine, takozvane kule - one su ostale netaknute i uradiće se samo njihova vanjska fasada, jer su u privatnom vlasništvu", kaže Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje grada Trebinja.

On pojašnjava da će radovi uskoro biti intenzivirani, sa završetkom turističke sezone.

"U prizemnom dijelu će biti klasična tržnica, odnosno prostor predviđen za prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda, mesa i mesnih proizvoda, kao i ribe, sanitarno obezbijeđeni, dok će zelena pijaca ostati vani, jer ona predstavlja i svojevrsnu autohtonost Trebinja i jednu od turistički najvažnijih tačaka, samo će se iznaći način kako da se uredi nakon izgradnje tržnice", objašnjava Rikalo.

On navodi da će središnji dio, koji je bio prizeman, prema novom projektu imati još jedan sprat, na kojem je predviđena gradnja kafeterije, odnosno svojevrsne gradske kafane, s panoramskim pogledom na Trg slobode. Kada radovi budu pri kraju raspisaće javni poziv, kojim će pokušati naći zakupca prostora s najboljim idejnim rješenjem.

Parking koji podrazumijeva desetak mjesta biće dovoljan za tržnicu.

Spoljni izgled gradske tržnice podrazumijeva i kamenu fasadu, pa će se objekat svojom arhitekturom i cjelokupnim izgledom prilagoditi mediteranskom stilu gradnje užeg gradskog jezgra.

Svi radovi će, prema procjenama iz trebinjske Gradske uprave, biti okončani i prije roka od osam mjeseci. Cjelokupan projekat, čija je ugovorena vrijednost 537.000 maraka bez PDV-a, finansira se iz gradskog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije