Gradovi

Radovi u Trebinju: Sanacija raskrsnice ispod bolnice

Radovi u Trebinju: Sanacija raskrsnice ispod bolnice
Foto: N.N. | Radovi u Trebinju: Sanacija raskrsnice ispod bolnice

TREBINJE - Radnici preduzeća "Hercegovina putevi" počeli su radove na sanaciji raskrsnice ispod Bolnice Trebinje, zbog čega će tokom njihovog trajanja na snazi biti izmijenjen režim saobraćaja u ovom dijelu grada.

U pitanju je raskrsnica na kojoj se iz Dušanove ulice odvajaju putevi prema bolničkoj zgradi, ali i prema Crkvini i Hercegovačkoj Gračanici i koja je, usljed frekventnosti saobraćaja, bila u poprilično lošem stanju.

"Stanje kolovoznog zastora na raskrsnici Dušanove i Ulice doktora Levija bilo je veoma loše, tako da smo se, pored radova na pripremi i asfaltiranju ulica kuda je ranije prošao cjevovod, odlučili i na sanacione radove dijela Dušanove ulice", objašnjava Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za urbanizam i prostorno uređenje grada Trebinja.

On navodi da je riječ o minimalnom potrebnom zahvatu, jer neće biti obavljena čitava rekonstrukcija raskrsnice, već se diže stari asfalt, nanosi novi tampon i postavlja nova asfaltna podloga.

Ipak, biće obavljeni i radovi na proširenju kolovoznog dijela ulice ispod Osnovne škole "Vuk Кaradžić", koji će biti proširen na šest metara, a u najskorijem periodu biće postavljena i ograda koja će obezbjeđivati pješake.

"Ovim proširenjem omogućićemo normalno mimoilaženje autobusa, ali i automobila na ovom dijelu putne komunikacije ka Hercegovačkoj Gračanici", ističe Rikalo.

Cjelokupan posao se finansira iz gradskog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije