Gradovi

Ratko Mladić se obratio Kotorvarošanima

Ratko Mladić se obratio Kotorvarošanima
Foto: Ilustracija | Ratko Mladić se obratio Kotorvarošanima
N.N.

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić obratio se stanovnicima Kotor Varoša koji su se okupili na promociji knjige "Komandant" koja govori o njemu.

"Imam poruku svim Srbima da se okrenu prema naša četiri ocila samo sloga Srbina spasava. Želim da bude bolje i našoj državi i narodu. Državu su napravili borci i narod, a ne ja", poručio je Mladić iz Haga koji je prekidan dugim aplauzima.

Kotorvarošane okupljene u prepunoj bioskopskoj sali pozdravili su iz Haga i prvi predsjednik RS Radovan Karadžić i njihov sugrađanin Stojan Župljanin, poručivši im da se ne dijele i da čuvaju RS

U knjizi "Komandant" čiji je autor istoričar Bojan Dimitrijević iz Beograda iz naučnog ugla sagledana je vojnička karijera i ratni put generala Mladića. 

Darko Mladić, sin Ratka Mladića, je u obraćanju istakao da je ponosan na knjigu, iako je u početku bio skeptičan.

"Jedini uslov porodice za autora bio je da kao naučnik prođe kroz dokumente koji su ostali iza generala Mladića. Knjiga je putokaz za druge istoričare jer svako njeno poglavlje može da bude posebna knjiga. Ona svjedoči da se general Mladić nije borio samo na ratištu za svoj narod, nego se borio i sa stranim generalima i diplomatama", rekao je Darko Mladić.

On je dodao da je njegov otac uvijek bio prvi u bitkama, ali "da je svaki srpski vojnik i oficir je žrtva pa tek onda Mladić".

"I svojim advokatima, kada ih je birao, je rekao da ga oni osude ako nađu bilo šta za šta je kriv. Njega je nosila i danas ga nosi ljubav prema RS. Svi treba da branimo RS i da se ne svađamo, nego da pričamo ko ima bolju ideju da napravimo našu državu boljom i uspješnijom. Živjela RS", kazao je Darko Mladić.

(Moj Kotor Varoš)

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 3

Srbo

Poredis jagnje sa vukom

mil-cer

HVALA TI ČASNI I POŠTENI GENERALU ZA SVE ŠTO SI URADIO ZA NAS..

Bosanski

I u njemačkoj neki jos uvijek slave Hitlera

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije