Gradovi

Rekonstrukcija puta Pale - Jahorina sljedeće sedmice

Rekonstrukcija puta Pale - Jahorina sljedeće sedmice
Foto: Srna | Rekonstrukcija puta Pale - Jahorina sljedeće sedmice
Srna

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je danas sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem razgovarao o svim problemima koji se odnose na putnu infrastrukturu na području ove lokalne zajednice, te da ima obećanje da će uskoro krenuti rehabilitacija puta Pale-Jahorina.

"Na sastanku je poseban osvrt bio na Jahorinu i Olimpijski centar, gdje zajednički sa nadležnim ministarstvom u narednom periodu treba da riješimo putnu infrastrukturu", izjavio je Jugović novinarima nakon sastanka sa Ćorićem.

On je naveo da je sa Ćorićem razgovarao i o rekonstrukciji puta Pale-Podgrab sa akcentom na dionicu od Vrhprače prema Jahorini, zatim rekonstrukciji puta Pale-Jahorina, koja bi trebala početi iduće sedmice.

Jugović je naglasio da je jedna od glavnih tema današnjeg razgovora izgradnja gondole na relaciji Pale-Jahorina, odnosno "Famos" - Ravna planina - Jahorina.

"Tokom radne posjete Ravnoj planini vidjeli smo u kojoj se fazi nalazi taj projekat, s obzirom da imamo potpisan ugovor za izradu projektnog rješenja u odabiru najbolje trase. Podrazumijeva se da ćemo u tome imati punu pomoć 'Puteva Republike Srpske' i nadležnog ministarstva lokalnoj putnoj infrastrukturi", istakao je Jugović.

Kada je riječ o izgradnji kružnog toka kod tržnog centra "Bartula", Jugović je naveo da bi ona trebala početi iduće godine.

Jugović je sa Ćorićem nakon sastanka posjetio mjesto izgradnje kružnog toka na magistralnom putu u blizini Osnovne škole "Pale", te Ski-centar "Ravna planina".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije