Gradovi

Renovira se škola u trebinjskom naselju Dražin Do

Renovira se škola u trebinjskom naselju Dražin Do
Foto: Vesna Duka | Renovira se škola u trebinjskom naselju Dražin Do

TREBINJE - Obnova škole u naselju Dražin Do kod Trebinja počela je zahvaljujući sredstvima koje je Gradska uprava Trebinje obezbijedila uz pomoć Vlade Republike Srpske.

"Projekat vrijedan 43.000 maraka obezbijeđen je zahvaljujući projektu kojim smo aplicirali kod Ministarstva omladine i sporta u Vladi RS, tako da smo vrlo ponosni što nam je to odobreno, jer ćemo imati bolju energetsku efikasnost objekta i mnogo urednije i bezbjednije dvorište, dakle, mnogo bolje uslove za djecu koja pohađaju nastavu u ovoj školi", kazala je Slađana Skočajić, načelnica Odjeljenja za kulturu grada Trebinja.

Napominjući da su radovi već u toku, ona objašnjava da se izvode i unutrašnji i vanjski radovi, odnosno postavljanje klima-uređaja, rekonstrukcija prostorija, te dijela fasade koji pripada školi, postavljanje otvora i uređenje školskog dvorišta, zajedno sa bezbjednosnom ogradom oko igrališta koje već postoji.

Podsjetivši da je škola, koja je odavno sagrađena na ovom mjestu, stavljena ponovo u funkciju još 2007. godine, kada je obnovljena i od tada funkcioniše kao područno odjeljenje Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", direktor ove škole Darko Jegdić kaže da je ovo najsveobuhvatnija obnova od tada do danas.

"Biće renovirane i učionice, u smislu da će biti postavljen laminat na podove, a zidovi dletovani i okrečeni, tako da će, osim termoizolacije, i boravak u renoviranim učionicama biti ugodan za djecu", kaže Jegdić.

On ističe da radove izvodi gradsko preduzeće "Radnik", čiji su majstori u školi vikendima i u popodnevnim satima kada djece nema, jer se nastava ovdje izvodi samo u prijepodnevnoj smjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije