Gradovi

Runić: Nastojaću da unaprijedim život građana Drvara

Runić: Nastojaću da unaprijedim život građana Drvara
Foto: Srna | Runić: Nastojaću da unaprijedim život građana Drvara

DRVAR - Novoizabrani vršilac dužnosti načelnika opštine Drvar Dušica Runić izjavila je da će se zalagati da unaprijedi sve aspekte života u ovoj opštini, koji nisu sjajni.

"Budžet opštine Drvar više je socijalnog karaktera. Potrebne su nam investicije i različita ulaganja i to ćemo dogovarati nakon prijevremenih izbora za načelnika opštine koji su zakazani za 17. februar", rekla je Runićeva novinarima u Drvaru nakon vanredne sjednice Opštinskog vijeća.

Ona je zahvalila SNSD-u na ukazanom povjerenju da je predloži za vršioca dužnosti načelnika opštine Drvar, kao i za kandidata za načelnika opštine na prijevremenim izborima.

Runićeva je zahvalila svim građanima Drvara koji je podržavaju, te potpredsjedniku SNSD-a Nikoli Špiriću na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj podršci.

Ona je rekla da više od 20 godina živi u Drvaru i dijeli sudbinu Drvarčana, što će nastaviti da radi.

Špirić kaže da je dao punu podršku Runićevoj da bude izabrana za vršioca dužnosti načelnika opštine Drvar i da očekuje će ona ostvariti ubjedljivu pobjedu kao kandidat SNSD-a na prijevremenim izborima za načelnika.

On je istakao da će Runićeva imati podršku Vlade i rukovodstva Republike Srpske na ovoj funkciji.

"Ova godina će biti teška i izazovna jer ostaje mnogo posla koji treba uraditi u ovoj opštini", rekao je Špirić.

On je dodao da ostaje da se usvoji budžet opštine i sagleda koji su to budući projekti jer se radi na osnovu odluke o privremenom finansiranju.

Dušica Runić izabrana je danas na sjednici Opštinskog vijeća za vršioca dužnosti načelnika opštine Drvar na period do 17. februara, kada će biti održani prijevremeni izbori za načelnika ove opštine.

Bivši načelnik opštine Drvar Goran Broćeta podnio je ostavku kako bi preuzeo poslanički mandat u Skupštini Livanjskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije