Gradovi

Runić: Otpad iz Italije i dalje u Drvaru, ništa nije urađeno

Runić: Otpad iz Italije i dalje u Drvaru, ništa nije urađeno
Foto: Facebook | Runić: Otpad iz Italije i dalje u Drvaru, za dva mjeseca ništa nije urađeno

DRVAR- Nelegalno uskladišteni otpad iz Italije i dalje je u Drvaru, obećanja nisu ostvarena i građani gube strpljenje, rekla je danas Srni načelnik ove opštine Dušica Runić.

"Obećanja da će otpad biti odvezen, prebačen, spaljen, vraćen u Italiju jesu samo kupovina vremena, jer evo gotovo dva mjeseca ništa nije napravljeno, osim naslova koji su u medijima danima bili u centru pažnje i neistina koje su iznošene i nanijele štetu kako meni kao načelniku tako i svim građanima Drvara i našem gradu", istakla je Runićeva.

Ona je navela da je za sutra u 12.00 časova zakazala konferenciju za novinare o ovom problemu.

"Posredstvom medija smo i saznali da Rodoljub Dinić - jedan od vlasnika firme `Krom reciklaža`, kaže da otpad neće odvesti iz Drvara. Koristim ovu priliku da preko medija pozovem vlasnike `Krom reciklaže` da sutra prisustvuju konferenciji za novinare zbog otpada koji su dovezli u Drvar", rekla je Runićeva.

Ona je dodala da su Drvarčani zabrinuti i zbog porasta broja oboljelih od virusa korona.

"Činjenica je da danima vodimo bitku za istinu, narod je uznemiren i uplašen jer povezuje veliki broj oboljelih od virusa korona sa otpadom iz Italije", kaže Runićeva i ponavlja da su svi rokovi probijeni i da stanovnici Drvara više nemaju strpljenja za lažna obećanja koja traju skoro dva mjeseca.

Konferencija za novinare biće održana u Radničkom domu u Drvaru u 12.00 časova.

Preduzeće "Krom reciklaža" iz Drvara uvezlo je, početkom jula, u BiH ukupno 294.574 kilograma tekstilnog otpada u vrijednosti od 16.125 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije