Gradovi

Pratite nas na Google news

Runić: Sa otpadom stigla i korona, nadležni da daju odgovor

Runić: Sa otpadom stigla i korona, nadležni da daju odgovor
Foto: Tanjug/Arhiva | Runić: Sa otpadom stigla i korona, nadležni da daju odgovor
Srna

DRVAR - Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je danas da se svaki dan povećava broj osoba zaraženih virusom korona u ovom mjestu i da sumnja da je virus stigao sa otpadom iz Italije, te pozvala sve nadležne institicije da daju odgovor kako, zašto i kakav je to otpad uskladišten.

"Otpad iz Italije i dalje je na teritoriji Drvara, kisne, isparava i smrdi, a broj zaraženih svakim danom je veći", naglasila je Runićeva.

Ona je dodala da se i dalje čeka odobrenje zahtjeva za nezavisno uzorkovanje otpada i poručila da nadležni nereagovanjem kupuju vrijeme.

"Mi i dalje živimo u strahu kakav je otpad u pitanju, kada će biti odvezen iz Drvara, ko je krivac za to što naš grad danas nazivaju 'grad deponija' i zašto nemamo nikakvih odgovora od nadležnih institucija", rekla je Runićeva.

Ona je skrenula pažnju da federalni mediji zloupotrebljavaju nepovoljnu epidemiološku situaciju i tako unose dodatni nemir među građane Drvara.

"U posljednje vrijeme portali i mediji iz FBiH zloupotrebljavaju moju fotografiju i građane Drvara, koristeći pogoršanu epidemiološku situaciju i iznoseći laži u javnost", tvrdi Runićeva.

Ona je istakla da federalni mediji čak navode da je Srbija kriva za nelegalni otpad u Drvaru, što je apsolutna laž.

"Mi Drvarčani svjedočimo koliko nam Srbija pomaže i koliko vodi računa o nama, pa poručujem Federaciji i njihovim medijima da bar u pola vode brigu o Drvaru kao što vodi Srbija bilo bi nam svima bolje", navela je Runićeva i naglasila da federalni mediji čak pišu da su Drvarčani iz Srbije donijeli virus korona u Drvar i na taj način provociraju stanovništvo. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije