Gradovi

Runić: "Srpski korpus" - devetorka koja je zamislila da može mijenjati Zakon

Runić: "Srpski korpus" - devetorka koja je zamislila da može mijenjati Zakon
Foto: Tanjug | Runić: "Srpski korpus" - devetorka koja je zamislila da može mijenjati Zakon

DRVAR - Načelnica opštine Drvar Dušica Runić je, povodom optužbi da je uvrijedila borce, pojasnila da je pod sintagmom "srpski korpus" mislila na devetorku u Opštinskom vijeću u Drvaru koja je zamislila da može da mijenja Zakon i opozove načelnika u izbornoj godini.

"Kada sam spominjala srpski korpus, obraćala sam se `devetorki` u Opštinskom vijeću u Drvaru koja je zamislila da može mijenjati Zakon", rekla je Runićeva Srni, povodom navoda trenutnog predsjednika Opštinskog vijeća u Drvaru Jasne Pećanac, koja je rekla da načelnik vrijeđa borce u Drvaru.

Ona je naglasila da neće da komentariše izjave Pećančeve, koja je radila u opštinskom Sektoru za razvoj, a trenutno obavlja funkciju predsjednika Opštinskog vijeća Drvar.

"Primala je načelničku platu, a rezultati tadašnjeg njenog rada nisu vidljivi ni danas. Predizborni skupovi na kojima je uveseljavala narod su njen jedini rezultat. Ali, uzalud, ni sa tim nije dobila više od stotinu glasova na izborima", rekla je Runićeva o Pećančevoj, kadru Socijalističke partije.

Runićeva je istakla da je njen odnos sa Boračkom organizacijom iz Drvara do sada bio korektan, te podsjetila da je njen tim i inicirao izgradnju spomenika poginulim borcima sa područja Drvara.

Predsjednik Boračke organizacije Istočni Drvar i Drvar Miladin Bajić oštro je osudio izjave Pećančeve da Runićeva u svojim izjavama vrijeđa borce.

Bajić je rekao Srni da ova organizacija ima odličnu saradnju sa Runićevom, a da Pećančeva medijima daje lažne izjave, pitajući odakle joj pravo da uopšte pominje borce.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Drvaru Goran Broćeta je u izjavi za Srnu upitao da li Runićeva treba da se izvini za otvorenih 100 radnih mjesta u Drvaru i Filijale Komercijalne banke, pomoć dječijem vrtiću i drugim ustanovama u ovoj lokalnoj zajednici.

Pojedini mediji su objavili da je odbornike, koji su u subotu, 1. februara, izglasali nepovjerenje Runićevoj, iznenadila jučerašnja odluka Centralne izborne komisije BiH u kojoj je navedeno da načelnik ne može biti opozvan u izbornoj godini.

Pećančeva je istakla da u Drvaru u prvom redu žive ljudi koji imaju svoje porodice, od kojih su mnogi od njih bili borci Republike Srpske.

"Treba da se zna da je ona za sve u prvom redu načelnik, pa tek onda stranački predstavnik. Tražim da se Runićeva izvini svim građanima i njihovim porodicama, a posebno borcima koje je uvrijedila i ponizila", navela je ona.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić je u subotu, nakon što je Opštinsko vijeće izglasalo njen opoziv, poručilo da to može da učini samo narod, budući da je riječ o protivzakonitom postupku i da u rušenju srpskog korpusa u Federaciji BiH pomažu podobni Srbi.

POVEZANA VIJEST:

Opozvana načelnica Drvara Dušica Runić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije