Gradovi

SDA napustila tri vijećnika u Opštini Centar

SDA napustila tri vijećnika u Opštini Centar
Foto: centar.ba | SDA napustila tri vijećnika u Opštini Centar

Tri dosadašnja vijećnika Stranke demokratske akcije u Opštinskom vijeću Centar juče su najavili da će ubuduće djelovati kao samostalni vijećnici.

Vijećnici Lejla Khattab, Lajla Ćosović i Miralem Šenderović koji su izabrani s liste SDA obavijestili su rukovodstvo Opštinskog vijeća Centar kako ubuduće neće djelovati u Klubu SDA već u Klubu samostalnih vijećnika.

Za šeficu Kluba samostalnih vijećnika izabrana je Lejla Khattab.

Ona je kratko za "Radiosarajevo.ba" komentarisala ovu odluku.

"Istina je da smo nas tri vijećnika formirali samostalni klub, nismo napustili SDA, u narednom periodu ćemo djelovati kao samostalni klub. Zbog neslaganja unutar kluba koji je nestao nakon uvođenja povjereništva u općiniski odbor SDA Centar", rekla je Khattab za "Radiosarajevo.ba".

Vijećnica Lajla Ćosović na lokalnim izborima osvojila je najviše glasova na listi SDA, a izabrana je i za vijećnicu u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

Ranije je SDA u Opštinskom vijeću Centar napustio Velija Katica koji takođe djeluje kao samostalni vijećnik. On je isključen iz SDA i to nakon otvorenih kritika na račun vrha stranke zbog kraha na lokalnim izborima.

SDA je u Opštinskom vijeću Centar prilikom konstituisanja imala sedam vijećnika, a danas ima tri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije