Gradovi

SHL event "Stvarajmo zajedno" od 18.-20. juna u Trebinju

SHL event "Stvarajmo zajedno" od 18.-20.  juna u Trebinju
Foto: N.N. | SHL event "Stvarajmo zajedno" od 18.-20. juna u Trebinju
N.N.

Trodnevni događaj pod nazivom SHL Event "Stvarajmo zajedno" biće organizovan od 18. do 20. juna u Trebinju.

Svečano otvaranje SHL Eventa zakazano je za danas, 18. juni u 16:00h u Domu mladih u Trebinju.   

Osnaživanje mladih i ostvarivanje njihovog potencijala za preuzimanje vodeće uloge u društvu oduvijek je bilo u fokusu rada Fondacije Schüler Helfen Leben (SHL).

"U našem radu mladi su nam bili partneri, te smo kroz edukacijske programe, savjetovanje, mentorstvo i podržavanje omladinskih projekata  zajedno pokretali promjene u društvu.  Jedna od naših najvažnijih aktivnosti je konferencija „SHL Event – Stvarajmo zajedno“, na kojoj sudjeluje 100 mladih koji su bili aktivni u progamima Fondacije Schüler Helfen Leben u proteklom periodu", naveli su iz Fondacije.

Na konferenciji pod nazivom "SHL Event – Stvarajmo zajedno" stotinu mladih iz cijele Bosne i Hercegovine razmijeniće iskustva i prakse iz omladinskog angažmana, izabrati najbolji omladinski projekat koji je Fondacija SHL podržala u protekloj godini, izabrati novog SHL Ambasadora aktivizma i učestvovati u velikoj volonterskoj akciji.

"Navedena volonterska akcija je glavni dio naše konferencije jer za cilj ima da se mladi okupljeni na konferenciji bolje upoznaju sa gradom u kojem se konferencija održava, te na kreativan i mladalački način doprinesu razvoju tog grada. Za volontersku akciju u Trebinju izabrali smo uređenje školskog dvorišta u okviru srednjih škola u Trebinju. Dvorište su nekada zajednički koristili učenici svih škola, no ono je već godinama zapušteno. Vraćanjem školskog dvorišta u upotrebljivo stanje učesnici SHL Eventa šalju poruku o važnosti udruženih volonterskih akcija. Pored uređenja školskog dvorišta, učesnici konferencije će oslikati dva murala u Domu mladih", stoji u saopštenju Fondacije.

Već petu godinu zaredom SHL Event pruža priliku mladim ljudima da otvoreno govore u problemima u zajednicama iz kojih dolaze, ali im takođe pruža priliku da zajedno sa svojim vršnjacima iznađu rješenja za te probleme.

Osim već navedenih aktivnosti, u toku SHL eventa učesnici će imati priliku razgovarati s ocem Srđana Aleksića te od njegovog oca lično saznati više o ovom velikom čovjeku koji je postao sinonim ljudskosti i hrabrosti.

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije