Gradovi

SHL event "Stvarajmo zajedno" od 18.-20. juna u Trebinju

SHL event "Stvarajmo zajedno" od 18.-20.  juna u Trebinju
Foto: N.N. | SHL event "Stvarajmo zajedno" od 18.-20. juna u Trebinju
N.N.

Trodnevni događaj pod nazivom SHL Event "Stvarajmo zajedno" biće organizovan od 18. do 20. juna u Trebinju.

Svečano otvaranje SHL Eventa zakazano je za danas, 18. juni u 16:00h u Domu mladih u Trebinju.   

Osnaživanje mladih i ostvarivanje njihovog potencijala za preuzimanje vodeće uloge u društvu oduvijek je bilo u fokusu rada Fondacije Schüler Helfen Leben (SHL).

"U našem radu mladi su nam bili partneri, te smo kroz edukacijske programe, savjetovanje, mentorstvo i podržavanje omladinskih projekata  zajedno pokretali promjene u društvu.  Jedna od naših najvažnijih aktivnosti je konferencija „SHL Event – Stvarajmo zajedno“, na kojoj sudjeluje 100 mladih koji su bili aktivni u progamima Fondacije Schüler Helfen Leben u proteklom periodu", naveli su iz Fondacije.

Na konferenciji pod nazivom "SHL Event – Stvarajmo zajedno" stotinu mladih iz cijele Bosne i Hercegovine razmijeniće iskustva i prakse iz omladinskog angažmana, izabrati najbolji omladinski projekat koji je Fondacija SHL podržala u protekloj godini, izabrati novog SHL Ambasadora aktivizma i učestvovati u velikoj volonterskoj akciji.

"Navedena volonterska akcija je glavni dio naše konferencije jer za cilj ima da se mladi okupljeni na konferenciji bolje upoznaju sa gradom u kojem se konferencija održava, te na kreativan i mladalački način doprinesu razvoju tog grada. Za volontersku akciju u Trebinju izabrali smo uređenje školskog dvorišta u okviru srednjih škola u Trebinju. Dvorište su nekada zajednički koristili učenici svih škola, no ono je već godinama zapušteno. Vraćanjem školskog dvorišta u upotrebljivo stanje učesnici SHL Eventa šalju poruku o važnosti udruženih volonterskih akcija. Pored uređenja školskog dvorišta, učesnici konferencije će oslikati dva murala u Domu mladih", stoji u saopštenju Fondacije.

Već petu godinu zaredom SHL Event pruža priliku mladim ljudima da otvoreno govore u problemima u zajednicama iz kojih dolaze, ali im takođe pruža priliku da zajedno sa svojim vršnjacima iznađu rješenja za te probleme.

Osim već navedenih aktivnosti, u toku SHL eventa učesnici će imati priliku razgovarati s ocem Srđana Aleksića te od njegovog oca lično saznati više o ovom velikom čovjeku koji je postao sinonim ljudskosti i hrabrosti.

 

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije