Gradovi

SNS: "Stvarni razlozi zašto Drvar traži opoziv Dušice Runić"

SNS: "Stvarni razlozi zašto Drvar traži opoziv Dušice Runić"
Foto: Arhiva | SNS: "Stvarni razlozi zašto Drvar traži opoziv Dušice Runić"

DRVAR - Srpska napredna stranka Drvar uputila je saopštenje za javnost u vezi s opozivom načelnice Drvara Dušice Runić, koje prenosimo u cijelosti:

"Od jula 2020. godine razne afere se vežu za načelnicu opštine Drvar Dušicu Runić, počevši od nelegalno uvezenog otpada iz Italije pa do nezakonitog trošenja novca koji je Republika Srbija dala opštini Drvar. Gospođa Runić se pokušala oprati da nema nikakvu vezu s otpadom i firmom "Krom reciklaža". Sama činjenica da je "Krom reciklaža" registrovana na adresi Titova 1, tj. zgrada opštine Drvar, a što je načelnica vješto krila, je samo jedan od dokaza da je samo gospođa Runić znala namjeru ove firme. Iskoristivši poluge u Kantonalnoj vladi K10 jer je njen SNSD bio vladajuća koaliciona stranka, "Krom reciklaža" ekspresno dobija rješenje i dozvolu za uvoz otpada. Borba Drvarčana je trajala godinu dana, otpad je odvezen, a kod tužilaštva se vodi postupak protiv krivaca ove ekološke katastrofe!

Iste godine pred lokalne izbore načelnica je donijela posebnu odluku (svoju) o isplati sredstava za sanaciju posljedica kovida, koja nikada nije objavljena, a 220.000 KM je isplaćeno većinom u kasnim večernjim satima preko isplatnice u svrhu kupovine glasova za lokalne izbore 2020. godine. U vezi s ovim kriminalom "Transparency International" je započeo istragu koja se još vodi kod Tužilaštva Kantona 10, a Opštinsko vijeće je također podnijelo krivičnu prijavu za ovu nezakonitu radnju načelnice Dušice Runić.

U 2021. godini Ured za reviziju Federacije BiH vršio je reviziju poslovanja opštine Drvar za 2020. godinu i, gle čuda, Ured je dao negativno mišljenje te utvrdio da u blagajni opštine nedostaje 53.000 KM, a 1.427.000 KM nije utrošeno po Zakonu o budžetima FBiH, tj. nema dokaza gdje je novac potrošen, a zbog čega je Opštinsko vijeće pokrenulo krivičnu prijavu.

Svojim postupcima pokazuje da ne poštuje Opštinsko vijeće i da joj ne pada na pamet da Vijeće kao najviši zakonodavni organ lokalne samouprave uvažava i sprovodi odluke istog, pa rebalans budžeta u povećanju od 4.000.000 KM ne predlaže Vijeću na usvajanje, nego novac troši samovoljno na nepostojeće projekte i investicije.

U Drvar se od 2019. godine samo iz Republike Srbije slilo oko 10 miliona KM kojima samo Dušica Runić i lokalni SNSD znaju trag. Nažalost, Drvar i njegovi stanovnici nisu osjetili nesebičnu pomoć Srbije koja je novac dala da život u Drvaru bude bolji svima, a ne samo Dušici.

Uzimajući u obzir sve navedeno, nezakonita zapošljavanja, sumnjiva socijalna davanja, bahatost i ucjenjivanje građana, opoziv načelnice nije proizvod nikakvih ličnih odluka, već pokušaj predstavnika većine građana da se u opštinu Drvar konačno vrate zakon, red i dostojanstvo u cilju što boljeg života građana.

Izmišljotine lokalnog SNSD-a da su samo oni zaštitnici srpskog naroda je samo politička propaganda onih koji su srpski narod zadnjih 20 godina u Drvaru doveli do ruba propasti i ponovnog iseljavanja. Neka se SNSD zapita zašto se Dušica Runić opoziva dva puta u roku od dvije godine.

Iza opoziva stoje sve srpske političke stranke: DNS, SP, SPS, SNS FBiH, SNP FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije