Gradovi

SNSD u Brčkom na izbore ide u koaliciji sa DEMOS-om

SNSD u Brčkom na izbore ide u koaliciji sa DEMOS-om
Foto: Srna | SNSD u Brčkom na izbore ide u koaliciji sa DEMOS-om

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Brčkom na lokalnim izborima 15. novembra nastupiće u koaliciji sa DEMOS-om, a kandidat za gradonačelnika biće aktuelni gradonačlnik Siniša Milić, rekao je danas predsjednik brčanskog SNSD-a Đorđa Kojić.

Kojić je na konferenciji za novinare rekao da je SNSD otvoren za saradnju sa drugim srpskim političkim strankama u distriktu u cilju stvaranja što jačeg jedinstva Srba u toj lokalnoj zajednici.

On je istakao da SNSD ima pobjedničku listu, ističući da se stranci prije mjesec dana pridružio i ugledni brčanski biznismen Miodrag Bukvić, koji je na izboronoj listi SNSD-a, a u stranku je došao nakon što je napustio SDS.

Nosilac SNSD-ove liste u Brčkom Siniša Milić, zahvalio je DEMOS-u na prepoznavanju potrebe o zajedničkom djelovanju na prostoru distrikta, jer, kako je rekao, na taj način su obje stranke pokazale da su im opšti interesi ispred stranačkih.

Milić smatra da bi trebalo raditi na stvaranju što šireg postizbornog saveza između političkih programa koji su u stanju da obezbijede stabilnost i sigurnost državljana Republike Srpske na ovom prostoru, ne zanemarujuću potrebu saradnje sa ostalim političkim partnerima koji djeluju na prostoru distrikta Brčko.

Milić je napomenuo da je lista SNSD-a ojačana sa još nekoliko istaknutih pojedinaca iz distrikta, među kojima je i ugledni hirurg Dragan Ninković, koji je odlikovan ordenom "Krst milosrđa" za doprinos u razvoju zdravstvenih usluga i liječenju pacijenata.

"Lista će, za razliku od prošle, imati i predstavnika nacionalne manjine. Svi kandidati će svojim profesionalnim i političkim angažmanom doprinijeti da ova lista ostvari najbolji izborni rezultat do sada", dodao je Milić.

Predsjednik brčanskog DEMOS-a Radoslav Subotić rekao je da je stupanje u koaliciju sa SNSD-om najbolji potez obje stranke u ovom momentu, jer zajedno mogu da ostvare dobar izborni rezultat.

Brčanski SNSD će na listi imati 31 kandidata, dok će DEMOS imati tri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije