Gradovi

SNSD ulazi u Opštinsko vijeće Stolac

SNSD ulazi u Opštinsko vijeće Stolac
Foto: N.N. | SNSD ulazi u Opštinsko vijeće Stolac

STOLAC - SNSD je, nakon prebrojavanja glasova pristiglih putem pošte, osvojio jedan mandat u Opštinskom vijeću Stolac, čime će Srbi prvi put nakon rata dobiti legitimnog predstavnika u zakonodavnoj vlasti ove hercegovačke opštine.

Svi glasovi pristigli putem pošte još nisu prebrojani, ali po sadašnjim podacima iz Centralne izborne komisije, SNSD je osvojio 280 glasova, odnosno 3,7 odsto ili jedan mandat.

Nosilac liste SNSD-a Nedeljko Đogo kaže da još nema službene potvrde, ali da se nada da neće biti promjena.

"Vrijeme je da nakon 20 godina imamo predstavnike u vlasti. I do sada smo imali dobru saradnju sa vlastima, ali sada će nam naš jedan čovjek sigurno puno značiti. Nastojaćemo pomoći našem stanovništvu i raditi za dobrobit svakog čovjeka u Stocu. Ovo je veliki iskorak za nas", naveo je Đogo.

Upitan da li postoje šanse da Srbi dobiju i mjesto predsjednika Opštinskog vijeća, Đogo je rekao da je rano o tome govoriti, ali da ni ta mogućnost nije isključena.

Prema sadašnjim rezultatima, od 17 odborničkih mjesta Hrvati su osvojili devet, Bošnjaci sedam, a Srbi jedno.

Načelnik opštine Stolac i u narednom mandatu biće Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH, koji tako ulazi u svoj peti mandat.

Iako u Stocu živi značajan broj Bošnjaka, HDZ BiH je uvijek imao vlast u ovoj opštini u kojoj su u poslijeratnom periodu vrlo često bilježeni međunacionalni problemi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije