Gradovi

Sabiraju kolike su štete od nevremena u Tuzli

Sabiraju kolike su štete od nevremena u Tuzli
Foto: N.N. | Sabiraju kolike su štete od nevremena u Tuzli

TUZLA- Sanacija šteta u Tuzli nakon velikog nevremena za vikend, nastavljena je danas, a stanje je složeno u Mjesnoj zajednici Obodnica jer je ugrožena putna komunikacija.

Na sjevernoj saobraćajnici bilo je niz problema jer je iskočila trafo stanica, a šahtovi su bili zagušeni i zatrpani lišćem i muljem te nakon mašinskog izbacivanja vode, saobraćajnica je deblokirana. Nadležne firme osposobile su i semafore koji su se pokvarili zbog nevremena.

Koliko zaista iznose štete koje je načinilo nevrijeme u Tuzli, bit će poznato narednih dana nakon što komisija dostavi izvještaj s terena.

„Bilo je intervencija na čišćenju slivnika. Dosta se radilo u Solani gdje su čišćeni propusti u Tušnju. Rađeno je u Crvenim Njivama te u Batvi gdje je problem nekoliko kuća koje još uvijek rješavamo. U Solini smo radili i Dragodolu. U Kuli nam je otišao tampon koji je bio pripremljen za razvođenje grijanja“, nabrojao je neke od aktivnosti Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Makadamski put je uništen  u Brđanima, a poseban problem predstavlja naselje Obodonica  koje su  obišli stručnjaci iz nekoliko oblasti. Naime tu je nastao problem sa putem i odronima.

„ Ako se odron nastavi, bit će blokirana komunikacija. Neće biti moguće da prođu ni auta ni autobusi. Geolog je već bio, a ekipa koja je obišla sagledala je stanje i da pripremimo projekat da što prije to saniramo“, rekao je Imamović.

Problem u Obodnici predstavlja i  višegodišnje nezadovoljstvo mještana infrastrukturom što je prekjučer kulminiralo mirnim protestom i blokadom puta na nekoliko sati.

Veliki  problem predstavlja i sanacija šteta u SKPC Mejdan gdje je uništen parket u velikoj dvorani te kuglana. Oštećene su i poslovni prostori, kafić, svlačione, itd.

„Očekujemo u narednom periodu da će izaći komisija i da se procjeni iznos. Šteta je ogromna”, izjavio je Jasenko Elezović, direktor SKPC Mejdan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije