Gradovi

Samo viša sila može da uspori gradnju bolnice u Doboju

Samo viša sila može da uspori gradnju bolnice u Doboju
Foto: N.N. | Samo viša sila može da uspori gradnju bolnice u Doboju

DOBOJ - Jedino viša sila bi mogla da uspori realizaciju projekta izgradnje nove bolnice u Doboju, a kineski partneri i izvođači radova garantuju da će učiniti sve da ispoštuju dogovoreno.

To je poručeno nakon što je resorni ministar Alen Šeranić zajedno s gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem i direktorom bolnice "Sveti apostol Luka" Mladenom Gajićem obišao gradilište.

Prvi dio, projektovanje, je završen, a nedavno je započela druga faza - zidanje objekta bolnice.

"Imao sam priliku ovdje da se uvjerim u kvalitet, što mi je potvrđeno od strane Direkcije koja nadzire cijeli ovaj proces. Izuzetno sam zadovoljan onim što vidim i svakako ovo predstavlja jednu aktivnost koju zajedno za lokalnom zajednicom, odnosno gradom Dobojem, uspješno realizujemo", izjavio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Druga i treća faza projekta, kako je planirano, odvijaće se uporedo.

"Druga i treća faza, izgradnja i opremanje, će se preklopiti tako da ćemo mi već sredinom sljedeće godine imati izgrađenu konstrukciju bolnice i nakon toga uporedo ćemo početi raditi i treću fazu. Imaćemo savremeni urgentni blok s jedne strane i sve ambulante s druge strane. Na ovaj način ćemo imati ljekare na jednom mjestu, pacijent kada dođe imaće uslugu na jednom mjestu, a sve ostalo što se dešava, stacionari i ležanje, će biti na spratovima iznad", kazao je Mladen Gajić, direktor Bolnice "Svet apostol Luka".

Nova bolnica koštaće 103 miliona KM, a realizuju je dvije kineske kompanije "China Sinopharm International Corporation" i "Shan Xi Construction Investment Group".

"Imali smo, mogu slobodno reći, možda malo sporije projektovanje da bismo sada imali što bolji projekat, koji svakako omogućava da kroz izvođenje i opremanje nećemo imati poteškoća. Ljudi iz 'Sinopharma', ali i lokalno preduzeće koje je potpisalo podugovor za izvođenje radova, nas uvjeravaju da imamo garancije da jedino viša sila može usporiti ovaj projekat. Siguran sam da će u predviđenom roku od tri godine projekat biti uspješno realizovan i završen", kazao je Jerinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije