Gradovi

Saradnjom i jedinstvom do kvalitetnijeg života u Semberiji

Saradnjom i jedinstvom do kvalitetnijeg života u Semberiji
Foto: N.N. | Saradnjom i jedinstvom do kvalitetnijeg života u Semberiji
N.N.

Cilj svake odluke novog saziva Skupštine Grada Bijeljina treba da bude poboljšanje kvaliteta života stanovnika Semberije, a to se može postići saradnjom, jedinstvom i poštovanjem zakona i pravila, izjavio je gradonačelnik Bijeljine na današnjoj konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta, tokom iznošenja ekspozea.

Petrović je, predstavljajući viziju o funkcionisanju Gradske uprave Grada Bijeljina, naglasio potrebu bolje saradnje Gradonačelnika i Skupštine Grada.

"Ukoliko želimo da napravimo krupniji iskorak u društvenom, privrednom i svakom drugom razvoju, moramo pristupiti reformi i modernizaciji Gradske uprave, unapređenju upravljanja lokalnim finansijama, poboljšanju funkcionisanja javnih preduzeća i ustanova, poboljšanju demografske, socijalne i populacione politike, i ja ću se za to u budućem radu zalagati", naveo je Petrović.

On je istakao da periodični i godišnji izvještaji resornih odjeljenja Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, mjesnih zajednica, organizacija civilnog društva i građana treba da budu jasni i transparentni.

"Gradska uprava je servis građana i njeno funkcionisanje je ogledalo našeg odnosa prema njima. Uprava nema izražene probleme u vezi sa brojem službenika i zato će prioritet biti efikasnije upravljanje ljudskim resursima, na osnovu profesionalnosti, meritornosti, jednakosti, transparentnosti i efikasnosti. Želimo da približimo Bijeljinu konceptu 'pametnih gradova' i da strateška dokumenta prilagodimo novim razvojnim izazovima", naglasio je prvi čovjek Bijeljine.

Prema njegovim riječima, razvoj privrede, poljoprivrede, saradnja sa dijasporom, unapređenje fiskalne odgovornosti i prilagođavanje javnih preduzeća principima ekonomičnosti, neki su od prioriteta.

Gradonačelnik Petrović je na kraju izlaganja dodao da boračka populacija može i dalje računati na bezrezervnu podršku Gradske uprave, koja će nastaviti da se bavi i problemima unutrašnjih migracija, pronatalitetnom politikom, brigom o starom stanovništvu i socijalno ugroženim kategorijama.

"Socio-ekonomske posljedice pandemije kovida-19 i njihov uticaj na zdravlje građana i lokalne finansije su događaj bez presedana u novijoj istoriji. Moramo se pripremiti za težak period i nastaviti sa realizacijom propisanih mjera republičkih organa, kako bismo maksimalno ublažili negativne posljedice", zaključio je Petrović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije