Gradovi

Sarajevo dobilo zabavni park

Sarajevo dobilo zabavni park
Sarajevo dobilo zabavni park

SARAJEVO - Zabavni park Sunnyland otvoren je na Zlatištu iznad Sarajeva, gdje glavnu atrakciju predstavlja adrenalinski alpine coaster namijenjen za sve generacije.

Okupljanjem velikog broja posjetilaca potvrđeno je da Sunnyland svojom ponudom čini pravo osvježenje za izletnike koji imaju mogućnost da za samo za nekoliko minuta od centra grada budu u prelijepom prirodnom okruženju uz sve uslove za odmor i uživanje.

 - Ideja je bila da napravimo pojekat koji će pomoći da imamo kvalitetniji život. Na realizaciji projekta radilo je više od 700 ljudi, a direktno zaposlenje dobil je 70 ljudi. Očekujemo da će broj zaposlenih rasti sa širenjem ponude Sunnylanda - rekao je direktor firme Dubos Consulting Mirza Karić na pres-konferenciji upriličenoj na lokalitetu parka.

Članica uprave Sunnylanda Meliha Hadžić kazala je da pored coastera Sunnyland čine unutrašnja igraona za djecu sa pratećim sadžajima (mini kino i mini diskoteka), te ugostiteljski objekti i šetaonica.

- Dosadašnja vrijednost investicije je više od 15 miliona KM. Generalni izvođač radova je firma HMI Inžinjering, nadzor je vršio Unis instiut, a tvorac idejnog i izvedbenog projekta je bio bh. arhitekta  Kenan Hadžović. Dobavljač alpine costera bila je njemačka kompanija WIEGAND - kazala je Hadžić.

Jedan od investitora projekta HH Sheikk Mohammed Alqassimi iz Emirata izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku uložiti sredstva prije svega kako bi djeca imala bolje i savremenije sadržaje u toku odrastanja.  

Sa Sunnylandom i drugim sličnim projektima nada se da će BiH zauzeti mjesto koje zaslužuje na turističkoj karti svijeta.  Izgradnja parka počela je početkom godine s ciljem povećanja jedinstvenih sadržaja za djecu i odrasle u ovom dijelu regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije