Gradovi

Pratite nas na Google news

Sarajevska policija sprovodi odluku Vlade zbog zagađenosti

Sarajevska policija sprovodi odluku Vlade zbog zagađenosti
Foto: Ilustracija | Sarajevska policija sprovodi odluku Vlade zbog zagađenosti
Srna

SARAJEVO - Sarajevska policija preduzima niz mjera, među kojima je i zabrana saobraćaja u pojedinim naseljima čiji dizel motori imaju normu Evro dva i manju, nakon što je kantonalna Vlada upozorila na pogoršanje zagađenosti vazduha.

U zoni A, u kojoj su opštine Stari Grad, Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo i Ilidža, ispod 700 metara nadmorske visine, zabranjeno je kretanje automobila i teretnih vozila, sa dizel motorima "evro dva", navodi portal Klix.

Naložena je i zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi tri i po tone, na potezu od Baščaršije do Nedžarića. Saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

"Nakon što je dostavljena odluka, Operativni centar je proslijedio svim policijskim jedinicama, odnosno stanicama i oni postupaju po navedenom", rekao je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Iz Vlade su ranije naveli da su na snazi i mjere koje podrazumijevaju da je u zoni A zabranjeno kretanja automobila i teretnih vozila, čiji su dizel motori "evro jedan".

Na ulicama su pojačane kontrole inspekcijskih organa uz asistenciju organa MUP-a i podršku kantonalnog Ministarstva saobraćaja.

Vlada Kantona Sarajevo je na vanrednoj sjednici proglasila epizoda "upozorenje", jer su ispunjeni svi uslovi predviđeni Planom interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti vazduha.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije