Gradovi

Sarajlija pobjednik skokova sa Kamenog mosta u Trebinju

Sarajlija pobjednik skokova sa Kamenog mosta u Trebinju
Foto: N.N. | Sarajlija pobjednik skokova sa Kamenog mosta u Trebinju

TREBINJE - Dino Bajrić iz Sarajeva pobjednik je Skokova za Kamenog mosta koji su održani u Trebinju u okviru sportske manifestacije „Dani Trebišnjice“, gdje je drugo mjesto pripalo je Evaldu Krnjiću iz Tuzi kod Podgorice, a trećeplasirani je bio Trebinjac Igor Gudelj.

Tradicionalni skokovi, koji se od ove godine odvijaju sa visoke skakonice posebno instalirane zbog toga,  imali su i bogatiji nagradni fond od 1.000, 700 i 500 maraka i međunarodno učešće takmičara iz nekoliko gradova BiH i Crne Gore, a skokove je ocjenjivao poseban profesoinalni žiri.

„Osjećaj je predivan, vrijeme je bilo lijepo, a izvedeni su i dobri skokovi, dok je sve to pratio veliki broj ljudi, što me je baš pozitivno iznenadilo”, kazao je nakon proglašenja pobjede Bajrić, izražavajući nadu da će u narednim godinama ova manifestacija u Trebinju biti još veća i važnija za grad.

Sa njim se složio i drugoplasirani Evald Krnjić čiji je ovo prvi boravak u Trebinju koje ga je, kako kaže, iznenadilo svojom ljepotom, a smješteno je svega dva sata udaljeno od njegovog mjesta prebivališta. .

„ Nadam se da će se skokovi održavati i narednih godina i da ću doći ponovo u Trebinje“, obećao je Krnjić.

Trebinjac Igor Gudelj, dugogodišnji šampion Skokova sa Kamenog mosta u svome gradu, ove je godine bio treći, ali je prezadovoljan jer je konkurencija bila najjača do sada.

„ Osvojiti drugo mjesto znači izgubiti prvo, ali u ovakvoj konkureniji osvojiti treće mjesto  za mene je kao prvo, jer je ovo moje potpuno novo i drugačije iskustvo, rekao bih i nova disciplina. Ali - uživao sam“, naglasio je Gudelj.

Da je ova godina skokova bila i najbolja i najprofesionalnija ocijenio je i jedan od članova žirija, profesor Petar Čolović, koji je na prvim skokovima prije dvije decenije bio predsjednik žirija.

“Bilo mi je mnogo teže nego kad sam bio predsjednik, skokovi su bili fantastični, samo nijanse, praktično pola boda, odlučivalo je o plasmanu. Imali smo, dakle, težak posao, ali mi se čini da smo ga odradili kako treba. Mislim da su svi zadovoljni ovim poretkom“, kaže Petar Čolović.

Skokove je ocjenjovao petočlani žiri, čiji je predsjednik bio proslavljeni skakač Lorens Listo, a članovi Petar Čolović, Želimir Popov-Magi, Dražen Šegrt i sekretar Sportskog društva „Leotar“ Boban Brnjoš.

„Dokazali smo da sve možemo zajedno, uz dobru organizaciju i trud. Sigurno je da ćemo se i u narednim godinama truditi da ova manifestacija preraste u događaj od značaja u regionu. Trebišnjica je biser našeg grada i cilj nam je da imamo što više kvalitetnih sadržaja, druženja i takmičenja, da oživimo rijeku, naravno uz poštovanje svih standarda zaštite životne sredine“, kazao je zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, po završetku dvodnevne manifestacije „Dani Trebišnjice“.

Skokovima sa mosta su prethodile igre na vodi, a prethodnog dana su održane trke lađama i trke kajacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije