Gradovi

Sedmica sporta i kulture od ponedjeljka u Kneževu

Sedmica sporta i kulture od ponedjeljka u Kneževu
Foto: Ilustracija | Sedmica sporta i kulture od ponedjeljka u Kneževu

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Sedma po redu "Sedmica sporta i kulture" biće održana od ponedjeljka 24. do nedjelje 30. jula u Kneževu/Skender Vakufu, pod motom "Zajedno protiv nasilja".

Osim zabave i druženja, ovogodišnja "Sedmica sporta i kulture" u Kneževu/Skender Vakufu imaće i humanitarni karakter, jer će biti postavljene kutije za prikupljanje pomoći učeniku iz Kotor Varoša Vanji Pejakoviću koji je teško povrijeđen na ekskurziji u Italiji.

"Sedmica sporta i kulture" biće otvorena u ponedjeljak u 17 sati, kada će biti organizovana radionica grafita i postavljanje izložbe. Odmah nakon toga, od 19 sati održavaće se ulična trka kroz grad, nakon čega će u 21 sat biti upriličen program uz gostovanje AKUD "Vaso Popović".

Drugog dana, u utorak od 18 sati biće održane igre bez granica za mališane, a u isto vrijeme na igralištu ispod OŠ "Dositej Obradović" počinje turnir u uličnom basketu 3X3. Fond nagrada za turnir je 200KM plus uplate, a kotizacija po ekipi je 30 maraka.

U srijedu, 26. jula, u 18 časova počinje i turnir u odbojci, a nagradni fond je 200 maraka plus uplate koje iznose 30KM po ekipi. Treći dan "Sedmice sporta i kulture" zatvoriće veče filma na otvorenom koje počinje u 21 sat.

Četvrti dan počinje u 13 sati 27. jula, i to školom životnih vještina. Veliku pažnju svakako će privući i turnir u malom fudbalu koji počinje istog dana od 18 sati. Nagradni fond za turnir je 500KM plus uplate, koje po ekipi iznose 80 maraka.

Narednog dana od 15 sati počinje i turnir u stonom tenisu, a kotizacija je 10 maraka, uz nagradni fond od 100KM plus uplate. Peti dan zatvara predstava "Eve s ovog svijeta", a čiji je početak predviđen za 21 sat.

U subotu ujutro u 10 sati, žene i djevojke do 35 godina imaće priliku da učestvuju u radionici "Kako započeti biznis", a od 18 sati predviđen je nastavak turnira u malom fudbalu.

Narednog, posljednjeg, dana sedme po redu "Sedmice sporta i kulture", predviđen je završetak turnira u malom fudbalu, nakon čega će od 21 sat biti upriličen zatvaranja manifestacije i dodjele nagrada, a kao šlag na tortu od 22 časa počinje rok svirka.

Organizatori "Sedmice sporta i kulture" pozivaju sve mlade i one koji se tako osjećaju da se pridruže manifestaciji i uživaju u brojnim sadržajima. Takođe "Mladi aktivisti Kneževa" pozivaju sve svoje sugrađane, a i one koji će iz drugih dijelova RS i BiH tada biti u Kneževu da uzmu učešće u humanitarnoj akciji i pomognu Vanji Pejakoviću da što prije ozdravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije