Gradovi

Šekara: Komični pokušaji SDS-a da manifestuje brigu o građanima

Šekara: Komični pokušaji SDS-a da manifestuje brigu o građanima
Foto: Nn | Srđan Šekara

PALE - Savjetnik načelnika opštine Pale Srđan Šekara odbacio je insinuacije predstavnika paljanskog odbora SDS-a da je načelnik ove opštine Boško Jugović, prilikom ugovaranja i realizacije ovogodišnjeg projekta rekonstrukcije i sanacije gradskih ulica, prekršio zakonske propise i zadužio ovu lokalnu zajednicu, nazvavši njihove tvrdnje "lažnim moralisanjem onih čija je politika opustošila opštinski budžet i ostavila dugove koje Jugović i dalje servisira".

"Komični su pokušaji ovdašnjeg SDS-a da svoju navodnu brigu o građanima Pala, boračkim kategorijama i licima kojima je potrebna socijalna pomoć manifestuju medijskom kriminalizacijom aktuelnog načelnika opštine, dok o istim kategorijama stanovništva nisu razmišljali kada su opštinski budžet samo u izbornoj godini zadužili za više od milion maraka", istakao je Šekara. 

On je u izjavi za Srnu ocijenio da su njihovi posljednji istupi u javnosti klasična zamjena teza i žalosno pokazivanje nemoći da se nametnu kao ozbiljna politička struktura, kojoj bi interes građana trebalo da bude ispred nekoliko kadrovskih rješenja i upitao "legaliste iz SDS kako je moguće da politika i postupanje tako revnosnih poštovalaca zakona i propisanih procedura za rezultat imaju negativan nalaz revizije za 2016. godinu".

Savjetnik načelnika opštine Pale je istakao da sve što je Boško Jugović uradio za godinu dana, koliko je na funkciji načelnika, činio je potpuno transparentno, zakonito i u skladu sa realnim mogućnostima, vodeći i te kako računa o tome da projekti koji se realizuju ne ugroze likvidnost i osnovne funkcije opštine Pale. 

"I pored višemjesečnih opstrukcija, u kojima je prednjačio upravo ovdašnji odbor SDS, svodeći svaku temu od vitalnog interesa za građane Pala na nivo dvije, tri stolice u opštinskoj upravi, Jugović i u otežanim okolonostima uspijeva da radi i gradi, da obnavlja i ne urušava, da kupuje i ne prodaje, kao i da vraća naslijeđene dugove...", naglasio je Šekara, koji je portparol Opštinskog odbora SNSD Pale. 

On je rekao da će tako biti i ubuduće i najavio da građani Pala mogu dogodine da očekuju i još veća ulaganja u izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture, te redovna budžetska izdvajanja po svim osnovama. 

Govoreći o tvrdnjama predstavnika paljanskog SDS-a da "načelnik Jugović od partijskog šefa /Milorada Dodika/ ima samo lažna obećanja i tapšanje po ramenu", Šekara je rekao da "oni koje više ne tapšu ni Mladen /Bosić/, ni Vukota /Govedarica/, a sve će manje i Darko /Babalj/", mogu i dalje samo da se nerviraju zbog činjenice da su opština Pale i načelnik Jugović, posredstvom predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika i uz pomoć Vlade Republike Srpske i republičkih javnih preduzeća, već obezbijedili sredstva za velike investicije poput milion i po maraka vrijedne temeljne rekonstrukcije tunela Kalovita Brda, te milion maraka za kupovinu imovine preduzeća "Famos-Koran" u stečaju.

Istovremeno, kaže on, ovdašnju javnost ne treba ni podsjećati da će se na Jahorini, zahvaljujući upravo predsjedniku Republike i Vlade Srpske, zaokružiti novi veliki investicioni ciklus vrijedan vše od 11 miliona maraka, kao i da će sredstvima Vlade Srbije, u iznosu nešto manjem od milion maraka, biti finansirana rekonstrukcija, u saobraćajnom smislu, veoma važne Romanijske ulice u Palama.

"Stoga, molim predstavnike ovdašnjeg SDS-a da kao razumni ljudi, umjesto periodičnog praznog spinovanja, obmanjivanja javnosti i zamjena teza, ubuduće pronađu nešto iole smisleno, ako već imaju potrebu da nas podsjete da postoje i da su politički živi u smislu kreiranja ideja koje će doprinijeti razvoju opštine Pale i boljem životu naših građana", poručio je Šekara. /kraj/tp/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije