Gradovi

Sijevale varnice na sjednici parlamenta u Stanarima

Sijevale varnice na sjednici parlamenta u Stanarima
Foto: N.N. | Sijevale varnice na sjednici parlamenta u Stanarima zbog agencije za razvoj

STANARI - Zbog odluke da nova vlast u najmlađoj opštini u RS osnuje agenciju za razvoj Stanara na sjednici lokalnog parlamenta sijevale su danas varnice između prvog čovjeka ove lokalne zajednice Radojice Ćelića (US) i opozicionog SNSD-a, koji se usprotivio osnivanju ove ustanove.

Slađan Bogdanović, odbornik SNSD-a, za skupštinskom govornicom kazao je da lokalna vlast osnivanjem agencije čuva skupštinsku većinu i uhljebljuje nekompetentne kadrove.

"Osnivanje svake institucije povlači velike troškove. Nije vrijeme za takvu agenciju pošto Odjeljenje za privredu i finansije može u potpunosti da izvrši sve te poslove. Dodatno opterećujemo budžet opštine Stanari i građane, i još kad dodamo da nekompetentni kadrovi koji se nalaze na tim mjestima ne mogu donijeti razvoj opštini", rekao je Bogdanović.

Načelnik opštine odbacuje navode opozicije, te poručuje da će agencija za razvoj zapošljavati dva-tri službenika koji će znati kako privući domaće i strane investicije, kao i mađunarodne donatore.

Burno je bilo i tokom rasprave o radno-pravnom statusu potpredsjednika Skupštine Nebojše Kajganića (US), koji će za razliku od svojih prethodnika biti zaposlen, a ne volonter, i moraće da dolazi na posao.

"Vođeni sasvim jednostavnom logikom da onaj ko radi i zarađuje treba da dolazi na posao, tako smo i usvojili ovu odluku koja podrazumijeva da potpredsjednik Skupštine ima obavezu dolaska na posao, da ima svoje radne zadatke", rekao je Denis Stevanović (SP), predsjednik Skupštine opštine.

Nedeljko Đekić, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a, smatra da ta funkcija nije potrebna profesionalno.

"Ona košta u mandatu od četiri godine od 150.000 do 170.000 KM", mišljenja je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije