Gradovi

Simo Vidović predsjednik OO DNS-a u Šamcu

Simo Vidović predsjednik OO DNS-a u Šamcu
Foto: Srna | Simo Vidović predsjednik OO DNS-a u Šamcu

ŠAMAC - Simo Vidović izabran je za predsjednika Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza (DNS) Šamac, a izabrano je i 19 članova Opštinskog odbora.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da mu je drago da prisustvuje Izbornoj skupštini gdje preovladavaju mladi, pozitivna energija, želja za dokazivanjem i napretkom Šamca i Republike Srpske.

"Promjenili smo strukturu rukovodstva stranke u Šamcu i vjerujemo u ovu ekipu. Zato smo i došli da im damo punu podršku. Sa načelnkom ćemo pokušati da napravimo Šamac kao mjesto za bolji život svih naših građana", rekao je Pavić, podsjetivši da DNS u Šamcu učestvuje u vlasti.

On je naglasio da ekonomija mora da bude iznad svega, te da se samo stvaranjem novih vrijednosti može popraviti stanje u lokalnim zajednicama i u Republici Srpskoj.

Pavić je dodao da se javna dobra, kao što su "Elektroprivreda", "Šume Srpske", rudna bogatstva ne smiju privatizovati, te da je to programska politika DNS-a.

"Onaj ko ima te resurse taj će sigurno uspjeti, moći živjeti i razvijati se. Mi se zalažemo za prerađivačku industriju koja će biti bazirana na ovim javnim dobrima. Tako ćemo zaposliti ljude koji će stvarati novu vrijednost", rekao je Pavić.

Novoizabrani predsjednik OO DNS-a Šamac Simo Vidović rekao je da će se u budućem radu zalagati za prosperitet opštine Šamac i njenih građana.

"U narednoj godini nas očekuju lokalni izbori. DNS će spreman izaći na izbore i učestovati u vlasti. Zalažemo se za opstanak omladine i otvaranje novih radnih mjesta, kao i povećanje životnog standarda kako na području Šamca tako i cijele Republike", istakao je Vidović.

Izbornoj skupštini DNS-a prisustvovali su i ministri u Vladi Republike Srpske Lejla Rešić i Neđo Trninić, te predstavnici šamačkog NDP-a i SP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije