Gradovi

Siniša Mali uručio respiratore i kombi u Drvaru

Siniša Mali uručio respiratore i kombi u Drvaru
Foto: Tanjug | Siniša Mali uručio respiratore i kombi u Drvaru

DRVAR - Ministar finansija Srbije Siniša Mali posjetio je danas Dom zdravlja Drvar i tom prilikom uručio donaciju Srbije u zaštitnoj medicinskoj opremi, te dva respiratora i kombi za prevoz djece.

"U ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića došao sam u Drvar da uručim pomoć u zaštitnoj opremi i dva respiratora za Dom zdravlja, kao i kombi za prevoz djece. Srbija će uvijek biti uz vas i zajedno ćemo rješavati probleme", rekao je Mali tokom posjete Domu zdravlja.

Direktor Doma zdravlja u Drvaru Jasna Tica rekla je da ovo nije prva pomoć koja je Drvaru stigla od Srbije.

"Početkom epidemije izazvane virusom korona od Vlade Srbije stigla je zaštitna oprema i respirator za naš Dom zdravlja", podsjetila je Tica i zahvalila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji misli na stanovnike Drvara i Bosanskog Grahova.

Foto:Tanjug
Foto:Tanjug

Ministar finansija Srbije uručio je ključeve kombija za prevoz djece načelniku opštine Drvar Dušici Runić.

Mali se u opštinskoj upravi sastao sa Runićevom, te delegatima iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Draganom Damjanović, Goranom Broćetom i Aleksandrom Štrpcem.

Sastanku su prisustvovali i ministri u Vladi Livanjskog kantona Miloš Bauk i Vasilija Broćeta, kao i predsjednik Opštinskog vijeća Drvar Milan Kunić, te konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč i Predrag Mitić iz konzularne kancelarije Srbije u Drvaru.

Načenik opštine Drvar Dušica Runić izjavila je danas da vlade Srbije i Republike Srpske u kontinuitetu pomažu ovu opštinu, što je od neizmjernog značaja za opstanak i ostanak srpskog naroda na vjekovnim ognjištima.

"Srećni smo zbog pomoći dvije vlade. Dobili smo danas od Vlade Srbije minibus i medicinsku opremu što je bilo neophodno", rekla je Runićeva.

Ona je istakla da je od izuzetnog značaja što je Dom zdravlja Drvar dobio medicinsku opremu, ako se ima u vidu da ova ustanova nije bila spremna na početku epidemije virusa korona.

"Tada smo dobili pomoć Srbije, a danas je još veća, jer smo dobili dva respiratora, dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu. Zahvaljujem u ime opštine Drvar predsjedniku Srbije i Vladi ove zemlje za svesrdnu bratsku pomoć što je garant da ćemo ostati na vjekovnim ognjištima", dodala je Runićeva.

Direktor Doma zdravlja Drvar Jasna Tica naglasila je da je pomoć Vlade Srbije izuzetno značajna, jer će doprinijeti kvalitetnijem radu ove ustanove.

"Vlada Srbije će nam pomoći u rekonstrukciji Hitne službe, sanaciji grijanja i digitalizaciji RTG aparata. Zahvalna sam na svesrdnoj pomoći", rekla je Tica i podsjetila da će za ove namjene biti izdvojeno 200.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije