Gradovi

Pratite nas na Google news

Široki Brijeg i Ljubuški dobili novu uličnu rasvjetu

Široki Brijeg i Ljubuški dobili novu uličnu rasvjetu
Foto: Ilustracija | Široki Brijeg i Ljubuški dobili novu uličnu rasvjetu
Fena

ŠIROKI BRIJEG - Projekt rekonstrukcije i zamjene rasvjetnih svjetiljki u Širokom Brijegu i Ljubuškom privodi se kraju.

"Zamijenili smo više od 900 rasvjetnih tijela u Širokom Brijegu i preko 700 u Ljubuškom, s tim da će se brojka vjerojatno povećati za oko 200 komada u oba grada", izjavio je kantonalni ministar prostornog uređenja, građevinarstva i zaštite okoline Miroslav Ramljak.

Prema njegovim riječima, posao zamjene zastarjelih sijalica energetski efikasnom LED rasvjetom trebao je već biti okončan, ali vremenske prilike uticale su na prolongiranje rokova.

"Projekt je već trebao biti završen, međutim, kiša je to poremetila. Ipak, sav posao bit će završen kroz dan ili dva", dodao je ministar Ramljak.

Istaknuo je da će uklonjena rasvjeta biti propisno zbrinuta s obzirom da se radi o ekološki neprihvatljivim sijalicama na bazi žive.

Pored ekološke dimenzije ovoga projekta, Ramljak je istaknuo ekonomsku stranu s obzirom da će značajno biti smanjenji troškovi potrošnje električne energije, kao i troškovi održavanja.

Sredstva potrebna za rekonstrukciju rasvjete u Širokom Brijegu iznose oko 400.000 maraka. Pola sredstava osigurala je Vlada Zapadnohercegovačkog kantona, a pola Razvojni program Ujedinjenih naroda UNDP.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije