Gradovi

Sjednica Skupštine Bijeljine 10. septembra

Sjednica Skupštine Bijeljine 10. septembra
Foto: N.N. | Sjednica Skupštine Bijeljine 10. septembra

BIJELJINA - Zasjedanje 39. sjednice skupštine grada Bijeljina biće održano 10. septembra u Velikoj sali Centra za kulturu, dogovoreno je danas na međustranačkom sastanku predstavnika političkih partija koji su zastupljene u lokalnom parlamentu.

Pored redovnih informacija o upisu učenika u osnovne i srednje škole, žetvi i radu pojedinih komunalnih preduzeća, na dnevnom redu Skupštine je odluka o subvencionisanju prevoza učenika, kojom je predviđeno da se za ove namjene iz gradskog budžeta mjesečno izdvaja 30 KM po učeniku, odnosno 40.000 KM mjesečno do kraja godine.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević najavio je da danas očekuje da Vlada Republike Srpske na svojoj sjednici usvoji  nekoliko tačaka koje se odnose na Bijeljinu.

"Prije svega, očekujemo da preduzeće AD 'Grad' bude vraćeno na upravljanje lokalnoj upravi, što će otvoriti mogućnost izgradnje nove poslovno-industrijske zone u Bijeljini. Pored ove odluke, na sjednici Vlade RS očekujemo da se usvoje odluke koje se tiču zemljišta na kojem je planirana izgradnja gradske dvorane. Ukoliko materijali iz Vlade koji ne stignu do pripremnog sastanka, koji će biti održan 8. septembra,  biće uvršteni na narednu sjednicu gradske Skupštine, koja će biti održana krajem septembra. Na sastanku smo dogovorili da se na toj sjednici nađe i odluka o smanjenju cijene vode, kao i nacrt budžeta za narednu godinu. S obzirom na to da su lokalni izbori zakazani za 15. novembar, da je CIK-u potrebno mjesec dana da potvrdi rezultate izbora, a nakon toga imamo rok od 15 dana da konstituišemo skupštinu, radi normalnog funkcionisanja grada, moramo ranije usvojiti nacrt budžeta, sprovesti javne rasprave i sve neophodne procedure za konačno usvajanje budžeta za 2021. Godinu", najavio je Đurđević.

S obzirom na to da je u 2020. godini u štampanje skupštinskog materijala utrošeno oko milion listova papira, predsjednik Skupštine je najavio inicijativu da svi odbornici i pravni subjekti kojima se skupštinski materijal dostavlja potpišu izjavu kojom će prihvatiti da im  skupštinski materijal bude dostavljen u elektronskoj formi.

"Osim što ćemo značajno smanjiti troškove priprema gradskih sjednica, bićemo ekološki odgovorniji, a takav način dostave materijala je u skladu s vremenom u kojem živimo, jer upotreba modernih tehnologija danas predstavlja imperative", istakao je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije