Gradovi

Sjednica trebinjskog parlamenta: Izglasan novi kredit

Sjednica trebinjskog parlamenta: Izglasan novi kredit
Foto: N.N. | Sjednica trebinjskog parlamenta: Izglasan novi kredit

​TREBINJE - Odbornici Skupštine grada Trebinje usvojili su ranije najavljeno zaduženje ove lokalne zajednice u iznosu od 5.446.000 maraka zbog investicija koje se moraju nastaviti, a smanjenje od hidroakumulacijskih naknada i druge okolnosti to ne dozvoljavaju bez kredita.

Realizacija započetih i planiranih kapitalnih projekata najviše je dovedena u pitanje  zbog značajnog smanjenja prihoda od koncesionih naknada, uzrokovanog havarijom na HE Dubrovnik, koja od januara ne proizvodi električnu energiju.

To, prema riječima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića podrazumijeva budžetski deficit  od oko dva i po miliona maraka, ali je značajan deficit od 1.159.000 KM zabilježen i u prošlogodišnjem gradskom budžetu.

Protiv ove odluke o zaduženju bili su opozicioni odbornici SDS-a, kao i odbornik Zoran Anđušić, koji trenutno djeluje kao nezavisni odbornik Udruženja građana "Poligraf", ali su uzdržani bili i odbornici DNS-a.

O zaduženju je htio govoriti i narodni poslanik Nebojša Vukanović, ali mu je to onemogućeno jer je još u novembru prošle godine trebinjski parlament donio odluku da se narodni poslanici ne mogu obraćati u lokalnoj skupštini, ukoliko nisu pozvani na sjednicu, za šta je Vukanović najavio apelaciju Ustavnom sudu radi osporavanja te izmjene poslovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije