Gradovi

Škola u Velikoj Bukovici od donacije Vlade Srbije gradi tri nove učionice

Škola u Velikoj Bukovici od donacije Vlade Srbije gradi tri nove učionice
Foto: N.N. | Škola u Velikoj Bukovici od donacije Vlade Srbije gradi tri nove učionice

DOBOJ - Tri nove učionice napraviće pravu revoluciju u Osnovnoj školi "Milan Rakić" u Velikoj Bukovici, kod Doboja, nadaju se u ovoj obrazovnoj ustanovi, koja će donaciju Vlade Srbije od 100.000 evra potrošiti upravo za njihovu gradnju i time poboljšati uslove rada sa školarcima.

"Jedna će biti na raspolaganju djeci s poteškoćama u razvoju, jedna je za dnevni boravak i jedna je za djecu predškolskog uzrasta. Djeca će imati trpezariju i mokre čvorove. Cilj nam je sljedeće godine da u produžetku napravimo etno-selo, gdje ćemo djecu vratiti prirodi", kaže Slađana Pašalić, direktorka škole.

Akcenat je, navode u školi, na poboljšanju uslova rada sa djecom s posebnim potrebama sa područja Krnjina, koja svakodnevno moraju putovati u Dnevni centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama u Doboj. 

"Kompletno ovo područje od Ljeskovih Voda do Kotorskog imalo je problema zbog odlaska u Doboj, boravka u dnevnom centru, i samim tim smo odlučili da uđemo u tu priču, da bismo olakšali život i djeci i roditeljima, ali i rad s tom djecom", navodi Pašalićeva, te dodaje da školu pohađa 20 djece s posebnim potrebama. 

"Ovo je nešto što će biti dosta bliže, pristupačnije. Znamo ako su u stanju posebnih potreba, da je njima vrlo teško i kretanje i dolazak u dnevni centar u Doboju. Na ovaj način ćemo rasteretiti dnevni centar u Doboju, a ovdje dobiti jedan moderan, savremen objekat", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Tender za dogradnju školskog objekta uskoro bi trebalo da bude završen, a o rokovima u školi govore s oprezom. 

"Rok za završetak je vjerovatno godinu dana jer, znate kako, ne možemo uticati zbog nabavke materijala. Kada završimo objekat, treba učionice opremiti, za djecu koja imaju poteškoće u razvoju treba poseban materijal", pojasnila je Pašalićeva, te istakla da škola ima stručnu kadar za rad s tom djecom.

"Imamo i logopeda, i psihologa i pedagoga, ali vidjećemo ako se ukaže potreba za ostalim kadrom, ići ćemo u tu priču", navela je direktorka škole, koja ove godine slavi vijek postojanja, trenutno broji 750 učenika, od čega njih 500 pohađa nastavu u centralnom objektu, a u septembru će 78 prvačića sjesti u klupe, pet više nego prošle godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije