Gradovi

Slavko Kovačević novi zamjenik gradonačelnika

Slavko Kovačević novi zamjenik gradonačelnika
Foto: N.N. | Slavko Kovačević novi zamjenik gradonačelnika

DOBOJ - Nakon manje od pet mjeseci dobojski gradonačelnik Boris Jerinić je dobio novog zamjenika nakon što su Vladimir Marković (SNSD) i njegov stranački kolega Slavko Kovačević, direktor Doma zdravlja, zamijenili pozicije.

Naime, Marković je sa mjesta zamjenika gradonačelnika imenovan na direktorsku poziciju u Dom zdravlja, dok je Kovačević čelno mjesto u toj zdravstvenoj ustanovi zamijenio funkcijom zamjenika gradonačelnika.

Za ovo kadrovsko rješenje na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada glasalo je 28 odbornika, dok je jedan bio protiv.

"Novo mjesto će biti novi izazov, za mene lično i za moju profesionalnu karijeru. Do sada nisam radio direktno u zdravstvu, ali s obzirom na same karakteristike tog radnog mjesta siguran sam da će tu biti više nekih menadžerskih vještina koje će se zahtijevati od mene, nego samih vještina koje se tiču medicinske struke. Svakako da tamo imaju ljudi koji su zaduženi za taj medicinski dio", rekao je Vladimir Marković.

Odbornici su juče diskutovali o 36 tačaka dnevnog reda, samo četiri su usvojili jednoglasno, a jedna od njih je Odluka o kupovini nepokretnosti za potrebe smeštaja predškolske ustanove.

"Radujem se da jednoglasno podržano imamo u ovom momentu na čekanju oko 80 naših mališana. Na ovaj način apsolutno svi oni koji su na čekanju - neće više biti. Biće dovoljno kapaciteta za sve potrebe naših sugrađana i raduje me što je gužva u vrtićima", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Sjednici je prisustvovalo 29 od ukupno 31 odbornika, samo njih šest se javilo za riječ, a najaktivniji su bili Dejan Kovačević (DNS) i Olivera Nedić (PDP).

Sevlid Hurtić (Koalicija "Doboj u srcu"), predsjednik lokalnog parlamenta, zna zašto je to tako.

"Pa, problem tih kolega, PDP-a i DNS-a, je što nemaju klub, oni ne dolaze na kolegij. Mi usaglasimo na kolegiju sve, dogovorimo, i mislim da mi to prije riješimo što treba te da nema potrebe da se u ovakvim vremenskim uslovima i u vrijeme kovida zadržavamo duže od onoga što je potrebno, a naravno sve prođe zakonsku proceduru", kazao je Hurtić.

Iako je zbog povrede noge na sjednicu došla sa štakama, PDP-ova Olivera Nedić je bila motivisana i diskutovala je sa svog mjesta, a ne za govornicom.

"Nije u kamen uklesano da ja moram sjediti na toj klupi sa povredom, mogla sam da sjedim u prvom redu i da izlazim na diskusije. Smatram grubim kršenjem i diskriminacijom to što moje današnje diskusije neće biti stenogramom zabilježene i neće biti dio narednog zapisnika. Znači, ja moram naći drugi način da informišem svoje sugrađane o čemu sam diskutovala i koja njihova prava i interese sam zastupala", poručila je danas Nedićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije