Gradovi

Slijedi javni poziv za lokalnu ustanovu u Doboju: Apoteka ide "na doboš"

Slijedi javni poziv za lokalnu ustanovu u Doboju: Apoteka ide "na doboš"
Foto: N.N. | Slijedi javni poziv za lokalnu ustanovu u Doboju: Apoteka ide "na doboš"

DOBOJ - Nekad jedna od najuspješnijih lokalnih ustanova, JZU Apoteka "Jovan Jovanović Zmaj" u Doboju ide "na doboš" jer lokalna vlast namjerava da potraži strateškog partnera koji će je izvući iz minusa.

Skupština grada Doboj je na posljednjem zasjedanju zadužila gradonačelnika Obrena Petrovića da objavi javni poziv za pronalazak strateškog partnera, ne precizirajući kriterijume koje treba da ispune potencijalni kandidati.

"Preuzeo bi postojeća prava i obaveze ove JZU, kao i zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi, te obezbijedio snabdijevanje stanovništva lijekovima, a sve u cilju prevazilaženja problema koji su nastali u redovnom poslovanju ove apoteke", kaže Miloš Bukejlović, potpredsjednik Skupštine grada i odbornik SDS-a.

Problemi su počeli još 2010, tako bar tvrde u Gradskoj upravi, kulminirali su pet godina kasnije, a dug se popeo na 2,5 miliona KM.

U to vrijeme direktor ustanove je bio SDS-ov kadar Snežana Mićanović, koja je zbog partijske neposlušnosti krajem decembra 2015. smijenjena.

Ona se ne slaže sa računicom koja se nalazi u Informaciji o stanju u JZU Apoteka "Jovan Jovanović Zmaj", budućim planovima i aktivnostima, koju su usvojili odbornici, te poručuje da je ova zdravstvena ustanova pozitivno poslovala do katastrofalnih poplava u maju 2014. godine.

"Da li je na ovakav način aktuelni menadžment priznao da nije sposoban da uspješno organizuje rad ustanove, iako apoteka raspolaže vlastitim prostorom i opremom ili je na sceni realizacija već spominjanog plana rasturanja zarad atraktivnih prostora u centru grada", pita Mićanovićeva.

Kako ova apoteka posluje od 2015. godine nismo uspjeli saznati jer je Vedran Mitrović, v.d. direktora ove ustanove, koji je na toj poziciji nedavno zamijenio Maju Ivančević, bio nedostupan za komentar.

U opoziciji se pitaju kako je moguće da od nekada uspješne ustanove apoteka za tako kratko vrijeme dospije na prosjački štap...

"Da li je to možda rađeno svjesno, namjerno i s ciljem da se vrlo atraktivan poslovni prostor u Svetosavskoj ulici nekome pokloni ili dodijeli", kaže Sanja Vulić, predsjednica SNSD-ovog Kluba odbornika.

U ovoj stranci su 2015. godine upozoravali da lokalna vlast ima namjeru da apoteku, čiji je osnivač Skupština grada, stavi pod ključ, a da njen prostor u strogom centru ustupi na korištenje nekoj od inostranih banaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije