Gradovi

Pratite nas na Google news

Slijedi sumiranje štete nakon poplava

Slijedi sumiranje štete nakon poplava
Foto: N.N. | Slijedi sumiranje štete nakon poplava
Bojana Živanić

GRADIŠKA, PRIJEDOR - U opštini Gradiška građanima je upućen javni poziv za podnošenje zahtjeva za procjenu štete prouzrokovane nedavnim poplavama, u Prijedoru obilaze teren i sumiraju štetu, dok se u Srpcu još čeka povlačenje preostale vode.

"Voda se još nije povukla iz pojedinih dvorišta, pa čekamo da se povuče kako bismo mogli preduzimati potrebne korake", rekao je Dejan Jovičić, portparol opštine Srbac.

U Gradskoj upravi Prijedor su istakli da se narednih dana očekuje i formiranje komisije za procjenu štete uzrokovane poplavama.

Kako stoji u javnom pozivu na zvaničnoj stranici opštine Gradiška, podnošenje zahtjeva za procjenu štete nastale usljed proteklih poplava može se izvršiti u šalter-sali Opštinske uprave Gradiška do 13. aprila.

Kako su potvrdili nadležni, protekle poplave koje su zadesile RS su znatno oštetile pet magistralnih i regionalnih puteva i u toku je procjena štete.

Natalija Kostrešević, portparol preduzeća "Putevi Republike Srpske", kazala je Srni da su najviše oštećeni putevi na području Prijedora, gdje su registrovana oštećenja na četiri dionice.

"Na dijelu magistralnog puta Novi Grad - Prijedor u mjestu Dragotinja oštećen je kolovoz usljed izbijanja podzemne vode, ali su obje kolovozne trake prohodne. Na dionici Karan - Novi Grad aktivirano je klizište, zbog čega je saobraćaj obustavljen", rekla je Kostreševićeva.

Prema njenim riječima, na dionici puta Moštanica - Kozarska Dubica došlo je do većeg slijeganja pločastog propusta, pa je i na ovom dijelu saobraćaj obustavljen.

Dodala je da su poplave pričinile štetu i na području Mrkonjić Grada, gdje je, usljed aktiviranja klizišta, oštećena jedna kolovozna traka magistralnog puta M5, na dionici Zableće - Čađavica, zbog čega se saobraća jednom trakom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije