Gradovi

Pratite nas na Google news

"Smišljeno širenje lažnih vijesti kao alat za obmanu naroda"

"Smišljeno širenje lažnih vijesti kao alat za obmanu naroda"
Foto: N.N. | "Smišljeno širenje lažnih vijesti kao alat za obmanu naroda"
N.N.

BIJELJINA - Gradske uprave Bijeljina demantovala je danas optužbe na račun gradonačelnika Miće Mićića u vezi s nelegalnim eksploatisanjem šljunka iz rijeke Drine.

"U jučerašnjem prilogu na Televiziji BN na krajnje neprimjeren način optužen je gradonačelnik Bijeljine da, u svrhe predizborne kampanje, stoji iza nelegalnog eksploatisanja šljunka iz rijeke Drine", stoji u demantiju.

Gradska uprava ističe dvije važne činjenice:

- lokacija na kojoj je sniman prilog nalazi se u katastarskoj opštini Prnjavor, dakle, na teritoriji Republike Srbije,

- lokalna uprava nema nikakvu nadležnost nad eksploatacijom šljunka ni na teritoriji grada Bijeljina, a pogotovo ne na teritoriji druge države i samim tim nije odgovorna za radove u koritu rijeke Drine.

"Vjerujemo da Televizija BN ima kapacitete da prije emitovanja priloga, provjeri nadležnosti i odgovornost različitih nivoa vlasti o temi u kojoj se govori u prilogu. Pošto to uporno ne čini, sigurni smo da je jedini razlog ovakvih postupaka sticanje jeftinih političkih poena, što, nažalost, dovodi do toga da gledaoci sve manje vjeruju ovoj medijskoj kući", stoji u saopštenju grada Bijeljina.

Gradska uprava zahitjeva od Televizije BN da objavi ovaj demanti i najavljuje da će protiv davaoca izjave u navedenom prilogu podnijeti tužbu zbog klevete i širenja lažnih vijesti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije