Gradovi

Smrt trojice mladića u Žepču spustila zastave na pola koplja

Smrt trojice mladića u Žepču spustila zastave na pola koplja
Foto: N.N. | Smrt trojice mladića u Žepču spustila zastave na pola koplja

ŽEPČE - Zbog smrti tri mladića iz Begovog Hana, kod Žepča, u saobraćajnoj nesreći, za 22. jula je u ovom opštini proglašen dan žalosti. Odluka o proglašenju Dana žalosti donesena je povodom tragične smrti Ajdina Grahića(19), Ajdina Tahića (19) i Nermina Kamerića (22).

Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Žepče, javnim preduzećima i ustanovama kojima je osnivač opština.

Isti dan će se obaviti i dženaza namaz mladićima koji su nastardali uoči Bajrama.

U ovoj saobraćajnoj nesreći koja se desila kod Zenice, teško je povrijeđen maloljetnik Nezir M. (17) kojem su se ljekari borili za život.

Tragedija se desila u ponedjeljak oko 22 časa na magistralnom putu M-17, nedaleko od Vranduka u mjestu Jelina kod Zenice, kada je vozač automobila u kojem su bili mladići  krenuo u preticanje te prešao u suprotnu traku, odakle mu je iz suprotnog smjera naišlo teretno vozilo te je došlo do direktnog sudara.

Svi nastradali mladići bili su u vozilu ford mondeo kojim je kako nam je potvrđeno,  upravljao Tahić, a podletili su pod kamion sa prikolicom iz suprotnog smjera kojim je upravljao Sarajlija F.M.

Povrijeđeni maloljetnik je zadobio teške tjelesne povrede i prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije