Gradovi

Snijeg obustavio nastavu u Jablanici i Konjicu

Snijeg obustavio nastavu u Jablanici i Konjicu
Foto: Opština Jablanica | Snijeg obustavio nastavu u Jablanici i Konjicu

KONJIC /JABLANICA - Opštinski štabovi Civilne zaštite Jablanice i Konjica donijela su odluku da se nastava u osnovnim i srednjim škola u tim opštinama neće izvoditi ni u srijedu, 19. decembra.

Proteklog vikenda zbog obilnih snježnih padalina u Konjicu, Jablanici i okolnim mjestima proglašeno je stanja prirodne nesreće, a nastava je zbog otežanog kretanja vozila i pješaka otkazana u ponedjeljak i utorak.

S obzirom da se bezbjednosna situacija nije značajnije promijenila obustava nastave je produžena i na srijedu.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona saopšteno je kako su u opštini Konjic tokom jučerašnjeg dana pročišćene putne komunikacije do naselja Čuhovići, Donja Gorica, Zaslivlje, Grušča, Bajić Brdo i Donje Selo.

U opštini Jablanica čišćeni su lokalni putovi prema naseljima Slatina (zaseok Drinovci), Bare 2- Velići, Ostrožac, Djevor Glogošnica, Košćan, industrijska zona, kao i više gradskih ulica.

Za danas je planiran nastavak čišćenja, skidanja leda i uvaljanog snježnog pokrivača te proširivanje saobraćajnica na lokalnim putovima, kao i nastavak čišćenja gradskih ulica odvozom snijega s pločnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije